Православље Србија

НЕНАД КРЕНУО ДА КРСТИ ДЕЦУ: Свештеник му тражио 10.000 динара, а код другог је тек уследио ШОК!

Фото: Јутјуб

Наша црква наводи да ценовник за верске услуге не постоји. Ненад је одустао од крштења деце у својој парохији јер није имао довољно новца.

– Пре годину дана смо супруга и ја добили близанце, па смо одлучили да их крстимо на њихов први рођендан. Отишао сам код нашег свештаника да би заказао термин, међутим, памет ми је стала када је рекао да ће ме крштење коштати скоро 10.000 динара- започео је исповест Ненад Ђ. (47) из места Бусије, код Батајнице.

Српска Православна Црква наводи да не постоји ценовник за верске услуге, међутим, реалност је мало другачија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам знао да ће ми свештеник тражити 10.000 динара за крштење. Хтео сам да оставим добровољни прилог, али ово је стварно превише. Одлучио сам да се распитам код осталих свештених колика је “тарифа”, па да видим где је најјефтиније јер сам стварно хтео да крстим своју децу- додао је Ненад. Он је од пријатеља који је недавно крстио своје дете чуо да свештеник у Старој Пазови не наплаћује крштење.

– Упутио сам се тамо, нисам се превише надао, али нисам имао шта да изгубим. Испоставило се да је мој пријатељ био у праву, свештеник није хтео да узме новац. Показао ми је на икону и рекао да оставим новац као добровољни прилог ако желим и то је то- испричао је Ненад.

Ненад је прошле недеље крстио своју децу, али, како каже, за његовог парохијског свештеника су врата његове куће затворена до даљњег.

– Изгледа да данас треба да имаш паре да би био верник. Не желим да критикујем све свештенике јер сам се уверио да има изузетака, али цела ова ствар са тарифама је превршила сваку меру – закључио је он.

Извор: Srbija Danas