Србија

НОВА САЗНАЊА О УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Косовска полиција тврди да зна ко је власник запаљеног аутомобила

Косовска полиција саопштила је данас да је дошла до неких нових информација о убиству српског политичара Оливера Ивановића, након разговора са неколико сведока, снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, поверљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истражни тим, како је наведено, чине специјализовани припадници служби за овакве случајеве, случајеве тешких кривичних дела, форензичара, обавештајних служби и званичника Дирекције за међународну сарадњу.

Тим је, додаје се, максимално ангажован на обради свих података у вези са убиством Ивановића.

Наводи се да је у досадашњој истрази идентификован власник запаљеног аутомобила типа „Опел Астра“, који се доводи у везу са овим убиством.

Све активности које се обављају у оквиру Косовске полиције, координирају се и спроводе под надлежношћу Основног тужилаштва у Митровици.

Такође, паралелно са истражним радњама Косовске полиције предузете су и одређене мере на повећању степена безбедности, укључујући повећано присуство припадника полиције на неколико локација које су идентификоване као осетљиве како би се спречило било какав инцидент.

Косовска полиција и даље позива на сарадњу све грађане и захваљује свима на информацијама које су до сада достављене полицији

Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда,убијен је јуче ујутру у улазу зграде, где се налази та странка у Северној Митровици.

Ивановића је убила, за сада, непозната особа/е са шест метака из ватреног оружја калибра 9к19 мм, а сумња се да је оужје имало пригушивач.

– Сада смо у процесу анализе свих до сада прикупљених доказа. Посебно се екстрахује, анализира и оцењује видео снимак сигурносних камера које су иле у близини места убиства и други материјални докази – наводи се у саопштењу Косовске полиције.

 

Извор: Tanjug.rs/ Informer.rs