Издвајамо Србија

ОВАКО ЈЕ ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ НАДМУДРИО ГЕНЕРАЛА КФОР: Спасио је северни део Митровице од напада Албанаца у јуну 1999!

Фото: Јутјуб

Новинар Живојин Ракочевић је у тексту за Политику подсетио како је Оливер Ивановић спасао северни део Косовске Митровице од напада Албанаца у јуну 1999. године

Он је навео да је убијени лидер ГИ СДП „надмудрио француског генерала КФОР“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми не можемо да зауставимо Албанце, прећи ће у северни део града. Ситуација је безнадежна, требало би да размислите о свом положају и последицама ако останете – рекао је француски генерал Ивановићу.

Ракочевић даље наводи како је „одлучни и самоуверени Ивановић убедио генерала“.

– У реду, ми се нећемо повући, иза нас у овим брдима имамо толико оружја и пружићемо толики отпор да ће сви страдати. И ви, и ми и Албанци. Ништа неће остати од наших минобацача – рекао је Ивановић.

Како наводи Ракочевић, тада је у Косовској Митровици било не више од 150 људи спремних на неку врсту отпора, а минобацачи су заједно са Војском Југославије повучени у централну Србију.

– За пола сата француски тенкови су изашли на градски мост и заузели кључне позиције на реци Ибар која је од тог тренутка поделила град и сачувала Србе у њему, сведочио је преводилац, у пратњи француског официра. Оливер Ивановић је надмудрио француског генерала, почело је спасавање Косовске Митровице – написао је Ракочевић.

 

 

Извор: Новости.рс