Србија

Ово је Трампова празнична честитка Дачићу: Погледајте шта му је поручио!

Честитка је упућена министру Дачићу и његовој супрузи

Амбасадор САД Кајл Скот пренео је данас Ивици Дачићу, првом потпредседнику Владе Србије и министру спољних послова, личне празничне честитке председника САД Доналда Трампа, као и честитке државног секретара Рекса Тилерсона.
Честитка је упућена министру Дачићу и његовој супрузи, а потписани су, осим председника САД, и Меланија и Барон Трамп. Трампови су Дачићима пожелели срећан Божић и Нову годину.

Дачић и Скот су на данашњем састанку разговарали о трајним везама пријатељства између Србије и Сједињених Америчких Држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Констатовали су да се у 2018. години навршава 100-годишњица од налога председника Вудроа Вилсона да се истакне застава Србије на Белој кући у знак подршке Америке српским савезницима.

Такође, саговорници су размотрили актуелну сарадњу Србије и САД-а у низу области којима се пружа подршка стратешком циљу Србије – приступању ЕУ.

Шеф српске дипломатије и амбасадор Скот сложили су се да све земље региона треба да раде заједно на проналажењу пута за решавање тешких питања из прошлости на одговоран начин тако да се истовремено поштују жртве и помаже региону да иде напред ка складнијој будућности.

Обе стране су се сагласиле да Србија игра важну улогу у промовисању веће сарадње и стабилности у региону, укључујући у изналажење пута ка нормализацији односа Београда и Приштине.

Извор: Telegraf.rs