Русија Свет

ОПТУЖБА ИЗ МОСКВЕ: Американци су спремни и за пакт са ђаволом!

Москва је окривила Вашингтон за пропаст сиријског споразума и навела да ће САД бити криве за нове нападе у Сирији

Како је саопштило Министарство спољних послова, САД не предузимају ништа против терористичке групе Ал Нусра и показују да су спремни на “пакт са ђаволом“.

Министарство је раније данас изразило жаљење због одлуке Вашингтона да обустави разговоре са Москвом о примирју у Сирији, оценивши да САД покушавају да одговорност за неуспех и непоштовање споразума о Сирији пребаце на Русију, јавља АФП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након што нису испоштовале споразуме које су саме израдиле, САД покушавају да одговорност пребаце на неког другог- рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова руској телевизији, након што су САД раније данас суспендовале билатералне разговоре са Русијом о Сирији.

Захарова је казала и да је неделовање Вашингтона резултирало прегруписавањем екстремиста током тог периода, наоружавањем екстремиста и мобилисањем њихових ресурса, пренео је Тас с.

Вашингтон је претходно суспендовао разговоре са Русијом о Сирији, чији је циљ био да се оживи прекид ватре у тој земљи и да се успостави заједничка војна групација за обрачун за џихадистима.

Извор: Informer.rs/ B92.net