Србија

Осумњичени за брутално убиство супруге Јелене, СВАКИ ДАН ПАЛИ СВЕЋУ У ЗАТВОРСКОЈ КАПЕЛИ!

Фото: Јутјуб

Зоран Марјановић, осумњичен за убиство супруге Јелене у Борчи 2016, први пут се појавио на литургији на Божић, после четири месеца у притвору. Од тада сваки дан посећује затворску цркву

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић, осумњичен за убиство супруге Јелене на насипу у Борчи 2. априла 2016, први пут је ове године на Божић присуствовао литургији у капели Окружног затвора у Београду, после скоро четири месеца проведених у притвору! Зоран од тада сваког дана посећује затворску цркву Васкрсења Христовог и пали свеће!

Остаје питање да ли је Зорану одједном прорадила савест или се можда моли Богу да га што пре извади из ћелије!

Бунца у ћелији

Осим што у првих стотинак дана у притвору, од 15. септембра 2017. Зоран ниједан једини пут није показао вољу да оде у цркву, он није показивао ни трунку религиозности у ћелији, није се молио нити је тражио религиозне књиге. Међутим, Зоран је изненада поново „пронашао“ веру и не пропушта прилику да оде у цркву.

Извор Информера из Окружног затвора каже да Зоран није тражио да оде у цркву чак и кад му је била породична слава, Свети Ђурђиц.
– Када му је била слава, није тражио дозволу да присуствује литургији, само је почастио цимере у ћелији са пакетом који је добио од родитеља и од брата. Али од Божића потпуно се окренуо Христу. Моли се, пали свеће, а у ћелији је недавно као у бунилу понављао: „Они су, нисам ја, они су…“. Вероватно му се нешто пробудила савест, можда му се враћају неке слике, па тражи утеху – казао је саговорник Информера из затвора.

На другој страни, клинички психолог Милан Костић каже да је оваква промена у понашању Зорана Марјановића очекивана.
– Он хоће да се представи у што бољем светлу. Жели да се представи као хришћанин, а не неки психопатолошки лик – објашњава Костић.

Он додаје и да ово Зораново понашање не треба критиковати.
– Зоран је свестан колико је и даље присутан у медијима и зато жели да представи своју личност у што повољнијем светлу. Оптужница против њега још није подигнута и он је и даље „само“ осумњичен за убиство своје супруге. Људи би, по Зорановом уверењу, зато требало да гледају на њега, пре свега, као на обичног човека, а не само у светлу неких чињеница које износе медији. Зато и верујем да је овакво његово понашање разумљиво и то не треба критиковати – навео је Костић.

Подсетимо, Зоран је, док је био на слободи, у више наврата тврдио да је богобојажљив и окренут религији и цркви.
– Код нас у православљу, а ја сам верник, пракса је да кад имаш неку муку или проблем, одеш код свештеника и прочиташ молитву. То ипак има најјачу моћ. Због тога планирам да одем у манастир Ковиљ. На том светом месту служе се литургије с византијским појањем, као у Хиландару. Велики мудраци и прозорљиви монаси бораве у том манастиру и хоћу да ми они кажу шта мисле о свему што је задесило мене и моју породицу јер не знам шта нам се ово дешава – испричао је Зоран непосредно пре него што је ухапшен 15. септембра 2017.

И Зоранов отац Владимир је тврдио да је његов син „велики верник“ и да није убица.
– Да је мој син убица, ја бих га се одрекао. Он је велики верник, а верници не убијају. Мислим да је прави убица чекао Јелену негде у прикрајку – казао је Владимир убрзо након Јелениног убиства, када су се у медијима појавиле прве спекулације да је Зоран можда пресудио својој жени.

Мајка га не посећује

Занимљиво је и да Зоранова мајка Зорица, која се бавила надрилекарством, због некакве „лоше енергије“ ниједан пут није посетила сина у затвору. Зорана од првог дана из решетака сваке недеље посећују отац Владимир и брат Милош, као и син из првог брака Урош. Зоранова и Јеленина ћерка Јана (6) само је једном посетила оца у притвору.

Подсетимо, Јелена Марјановић је 3. априла 2016. нађена мртва, смрскане главе у каналу поред насипа у Борчи, а полицијском истрагом утврђено је да је убијена дан раније. У наредби за спровођење истраге стоји да је Зоран тог дана у поподневним сатима са ћерком Јаном и Јеленом дошао до почетка насипа у Борчи. Јелена је затим отишла да џогира тим насипом, док су је муж и ћерка чекали. У периоду између 16.49 и 17.30 Зоран је, наводно, оставио ћерку Јану на почетку насипа, отрчао у сусрет Јелени и убио је. Потом се вратио по Јану, позвао телефоном породицу и пријатеље и рекао им да је Јелена нестала.

Стручњаци сагласни: Јелену је убила група људи!

Убица Јелене Марјановић нипошто није само један човек, већ иза тог злочина стоји група људи! Ово је једногласна оцена стручњака који су јуче у емисији „После ручка“ на ТВ Хепи анализирали један од најмистериознијих случајева у историји српске криминалистике.

Директор Центра за форензичка истраживања Ненад Шипка, који је обавио палалелну истрагу убиства, још једном је истакао своју теорију на основу налаза вештака судске медицине и трасологије да је певачица „Гранда“ убијена на другом месту, а не на насипу или у каналу, где је њено тело пронађено.

– Наши стручњаци су дошли до закључка да су на лицу места морале да буду присутне локве крви, имајући у виду број удараца које је покојна Јелена задобила у главу. Трагова крви, међутим, нигде нема. С обзиром да је она била висока 172 цм, а тешка 65-70 килограма, немогуће је да је само један човек успео да је више стотина метара довуче са насипа до канала – како тврди званична истрага.

Криминолог Златко Николић верује да је Зоран тај који је Јелени задао смртоносне ударце, а потом је уз нечију помоћ бацио у воду:
– Из мог искуства, овако убија човек који је доживео неки велики неуспех и понижење, нарцис који има жељу за осветом и убија из страсти.

Некадашњи оперативац ДБ Божа Спасић додао је још да сматра како сам увиђај на месту злочина није урађен како треба, због чега су се и појавиле силне теорије о томе ко је прави убица.

 

Извор: Informer.rs