Издвајамо Русија

ОТАЏБИНА ЗОВЕ! На западне границе Русије креће 22,000 професионалних војника

Западни војни округ руске армије, планира да у току ове године увећа свој оперативни састав за 22,000 војника по уговору. Ово је изјавио начелник прес-службе Западног војног округа, пуковник Игор Мугинов

Фото: Јутјуб

„У 2018.години регрутни пунктови који се налазе у оквиру Западног војног округа планирају да приме око 22.000 војника по уговору. Од овог броја најмање 5,000 војника ће да буде примљено одмах после завршетка редовног војног рока.“. истиче пуковник Игор Мугинов а преноси интернет портал РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главни приоритет команде Западног војног округа је бројно ојачање копнених јединица распоређених у Московској, Вороњежкој, Белгородској и Курској области, као и копнени елементи Балтичке флоте (морнаричка пешадија). Дакле огромна већина ове попуне ће отићи у мотострељачке, оклопно-механизоване и специјалне борбене саставе.

„Поред 5,000 војника који се сада налазе на одслужењу редовног војног рока, планирамо да позовемо још 15,000 људи да нам се придруже као професионални војници“-изјавио је пуковник.

Мугинов је изјавио да ће се приликом избора кандидата, посебна пажња посветити оним регрутима који имају потенцијал да обављају подофицирске дужности које су изузетно важне на плану унутрашње организације и чврстине војске.Предност ће да имају кандидати који имају средњу или вишу стручну спрему. Осим тога, они морају да поседују високе моралне и вољне квалитете, одговарајући ниво физичке кондиције и генерално позитивну оцену током трајања њиховог редовног војног рока.

Цео конкурс за пријем кандидата за професионалну војну службу, биће појачан масовним пропагандно-информативним акцијама. Прва организована акција овог типа планирана је да се одржи 23.фебруара у Санкт-Петербургу. На Дворском тргу ће се образовати џиновски регрутни пункт, који ће пратити патриотски музички садржаји, на којем ће се вршити попис и пријем кандидата из грађанства. У наредној години је предвиђено да се одржи готово 300 сличних манифестација, у циљу стварања огромне базе кандидата, која ће изнедрити највећи могући квалитет регрута за професионалну војну службу.

Западни војни округ је убедљиво најјачи када је у питању укупна бројност руских оружаних снага. У његовом саставу се налази 2,500 организованих борбених састава различите формацијске јачине, са укупно 400,000 војника и официра.

Јер Отаџбина зове!

 

Извор: rs.rbth.com