Издвајамо Србија

ПАКЛЕНИ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ У ТУНИСУ: Специјалци упали у хотел и млатили све редом!

Група српских туриста која је одлучила да дочека Нову годину у Тунису дуго ће памтити то путовање, али не по лепим, већ по ружним сценама.

Инциденти су претили да се претворе у озбиљан сукоб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У хотелу са пет звездица, гости су очекивали врхунски новогодишњи провод и нису ни слутили да ће пре поноћи морати да беже из ресторана пред полицијом, пише РТС.

Гости из Србије су прво разочарање доживели и пре него што су ушли у салу, јер уместо у 20 часова, домаћини су их пустили да уђу тек два сата касније због велике гужве, а када су конобари почели да им доносе охлађену вечеру, незадовољни гости из Алжира већ су увелико лупали кашикама о сто.

„Хаос који се завршио општим демонстрацијама и на крају упадом специјалаца и полиције наоружаних аутоматским пушкама и пендрецима. У једном моменту, у хотелу смо доживели прави стампедо. Људи су прескакали фотеље у фоајеу и велика несигурност се осећала у сваком углу хотела“, испричала је Весна Важић из Београда.

„Утрчали су и млатили све редом, кога су стигли. Видео сам бар четири-пет особа које леже на поду, а између осталог и једну жену са двоје деце која вришти и запомаже“, каже Стојимир Матовић из Панчева.

У стампеду који је уследио нико од гостију из Србије није озбиљније повређен, али уместо лепог провода, Нову годину су дочекали гладни и жедни у својим собама, а Маја Матовић и са модрицом на леђима.

„Брутално ме са леђа ударио један специјалац, иако је њихова интервенција била упућена ка Алжирцима који су правили инциденте, додуше оправдано, јер ниједна уговорена обавеза за новогодишњи дочек није поштована“, наглашава Маја Матовић из Панчева.

Група туриста из Србије која се тек вратила из Туниса упутиће жалбу агенцији „Сан Лајн“.

У тој агенцији кажу да су непријатно изненађени тим догађајима и да ће од директора хотела тражити објашњење, а у понедељак ће се и званично огласити.

 

 

Извор: РТС