Издвајамо Србија

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ЖЕЛИ ДА ЗАБРАНИ РИЈАЛИТИЈЕ: Чудим се да је то ЗЛО дозвољено, породица је у кризи а друштво разбијено!

Фото: Јутјуб

– Чудим се што је то уопште дозвољено! – рекао је поглавар СПЦ

Уочи Божића патријарх српски господин Иринеј дао је интервју за ТВ Храм у којем је осуо паљбу по ријалити програмима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поглавар СПЦ каже да не види смисао у тој врсти забаве , те да га чуди што је тако нешто дозвољено.

– Тај ријалити нема смисао! Чудим се што је то уопште дозвољено! Ваљда да се покаже слобода, али није слобода бити подложен сваком злу. Заиста је чудно ко плаћа те људе који бораве у ријалитију и шта је њихов смисао. Моралне вредности на жалост више нису на цени, чијем неки млади свет који се хвали својим пороцима, а некад је лепота девојке била у њеној честитости, у образу девојачком, поштењу… Нажалост, данас то нису врлине и то је оно што је проблем нашега времена – објаснио је патријарх.

Многи народи су пропали због превише уживања и беса, а то прети и данашнијим нараштајима.

– Превише се гледа материјални интерес, за то се жртвују и част, и образ и поштење. Породица нам је у врло, врло, великој кризи, не само породица, разбијено је и друштво. Такво друштво, на жалост, нема будућност! – упозорио је патријарх Иринеј.

Говорећи о значају Божића, он је истакао да је то велики, сверадосни празник, не само нас људи, већ и празник све видљиве, створене Божје твари.

Патријарх Иринеј присуствоваће на Бадњи дан, 6. јанура, паљењу бадњака на платоу испред храма Светог Саве на Врачару, и служити свечано бденије у крипти храма.

Дан касније, на Божић, 7. јануара, служиће у крипти храма Светог Саве литургију и затим преломити чесницу на платоу испред храма.

Видео погледајте овде:

 

 

Извор: Телеграф.рс