Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У ПОСЕТИ СРБИМА НА КиМ: Вучић спречио Шиптаре из РОСУ да уђу на север!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић спречио је спровођење пакленог плана за распоређивање злогласних шиптарских специјалаца из јединице РОСУ на северу Косова, сазнаје Информер

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како кажу наши извори, власти у Приштини су као услов за ‘одобрење’ сутрашње Вучићеве посете Косову и Метохији поставили захтев да га на северу обезбеђује РОСУ!

– Тврдили су да једино специјалци из Приштине могу да гарантују безбедност председнику Вучићу и поручили да му неће дати ‘дозволу’ за улазак у покрајину ако РОСУ не дође на север. Када је чуо за то, Вучић је поручио да га никаква дозвола и одобрење не занимају и да ће он, ако треба, у покрајину ући преко алтернативних праваца. Рекао је: Не могу ме никако спречити да дођем на Косово – преноси

извор Информера из Председништва. Према његовим речима, када су видели да је Вучић озбиљан и да не може бити никаквог компромиса око распоређивања РОСУ на северу, у Приштини су попустили и одустали. Ипак, поручили су да ће своје специјалце распоредити на јужном крају моста у Косовској Митровици.

Косовска полиција саопштила је вечерас да неће применити посебне безбедносне мере током сутрашњег боравка председника Србије Александра Вучића на Косову и Метохији. Портпарол косовске полиције Баки Кељани рекао је за Радио Слободна Европа да полиција припрема оперативни план безбедности какав је предвиђен и за све друге случајеве „посета делегација страних држава“.

Почетак посете у манастиру Бањска

Како је најављено, председник Србије обићи ће, на почетку посете, манастир Бањска, а затим, са српским званичницима са КиМ, и Технички факултет у Косовској Митровици.

Након тога председеник Србије Александар Вучић разговараће са грађанима у Дому културе у Лапљем Селу, које се налази недалеко од Приштине.

Председник Србије одлази на Косово и Метохију у тешком тренутку, након убиства српског политичара из Косовске Митровице Оливера Ивановића, што је, по општој оцени, увелико узнемирило Србе, који су забринути за безбедност и даља дешавања у јужној српској покрајини.

Небојша Стефановић: Тешка и ризична посета, безбедносни изазов

То је увек тешка, ризична посета и велики безбедносни изазов, али се са њим о тој теми не може разговарати, нити се може од те намере одвратити, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– Убиство Оливера Ивановића оставља простора за сумњу ко је све могао да учествује и чини ту посету веома сложеном. Али, са Вучићем се о тој теми не може разговарати, од те намере га никако не можемо одвратити, он не размишља да ли је његова лична безбедност угрожена- рекао је Стефановић.

Председник Вучић на Косову ће разговарати са људима, каже Стефановић, хоће да чује шта њих тренутно највише оптерећује и жели да својим присуством, не само унесе мир, већ и неку врсту уверења да ти људи нису заборављени.

 

Извор: Informer.rs