Издвајамо Регион

ПУКЛО У АЛБАНИЈИ: Снажна експлозија, осам особа повређено у Скадру

Осам особа повређено је данас у снажној експлозији у Скадру и том приликом оштећено је приземље пословне зграде у том граду на северу Албаније, саопштила је полиција.

У саопштењу албанске полиције се наводи да је у питању био експлозив ТНТ и да је повређен власник те пословне зграде, као и седам пролазника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција наводи да је стање три особе озбиљно и да су смештене у болницу у Тирани.

АП преноси да полиција испитује очевице и да је поставила контролне пунктове у Скадру, 110 километара северно од Тиране.

О експлозији је известила и Радио-телевизија Црне Горе, наводећи да је међу повређенима и једна њихова радница.

РТЦГ преноси, позивајући се на албанску полицију, да је мета напада био албански бизнисмен Љуљзим Кула.

Експлозија се догодила око 10.30 сати, у центру града.

Албански медији наводе да је експлозив био постављен на мотоциклу, који се налазио испред зграде у којима су и просторије српско-црногорске мањине.

Репортери РТЦГ наводе да су призори са трга Рус узнемирујући, да је ситуација хаотична и да је право чудо да није било тежих последица.

У непосредној близини места експолозије затекла се и екипа Телевизије Црне Горе.

Међу повређенима је и радница РТЦГ Р. Г, која је пуштена из болнице након указане помоћи.

Репортерка црногорске телевизије Марија Радуловић изјавила је да је екипа била у Скадру да би снимила причу о томе колико Црногорци купују у Скадру и да је експлозија одјекнула док су интервјуисали трговце.

„Хаотична ситуација, повређени људи, нисмо знали куда бежимо. Право је чудо што није било већих последица. Касније смо чули да је бомба подметнута под аутомобил неког бизнисмена“, рекла је она.

О догађају су обавештени Министарство иностраних послова и Амбасада Црне Горе у Тирани, чије је особље одмах кренуло у Скадар, наводи РТЦГ.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com