Издвајамо Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК: До сад сте користили интернет за контролу човечанства, ТО ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ!

Фото: Јутјуб

Руски председник Владимир Путин каже да је Нови светски поредак “корумпирао идеале интернета“, претварајући га у “глобални затвор“ са “надзором упереним на све“, док је најављивао да Русија покреће нови “независни интернет“ који ће бити ослобођен окова Новог светског поретка.

“Оно што је некада било средство слободе поједнца (интернет) полако је изврнуто у средство угњетавања и, у суштини, врло модеран облик ропства“, рекао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин и Савет безбедности развијају нови Интернет, првенствено за нације БРИЦС-а, који ће бити потпуно независан од глобалних елитних корпорација и влада, и наставиће да ради у случају глобалних прекида интернета.

Ова нова иницијатива је представљена на октобарском састанку Савета безбедности, при чему је Путин одредио крајњи рок до 1. августа 2018. године.

Верује се да ће овај нови независни интернет бити ослобођен цензуре.

Док су дискутовали о овом питању, чланови савета су истакли да “повећане могућности западних народа да спроведу офанзивне операције у информационом простору, као и повећана спремност за остваривање ових способности, представљају озбиљну претњу руској безбедности.“

Они су одлучили да се овај проблем треба решити стварањем одвојеног бацкуп система ДНС-а (Домаин Наме Серверс), који не би био предмет контроле од стране међународних организација. Овај систем би користиле земље БРИЦС-а – Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка.

Проблем прекомерне зависности од глобалних ДНС је раније решен од стране Русије. 2014. године је руско Министарство комуникација спровело велику вежбу у којој су симулирали “искључивање“ глобалних интернет услуга и користили руски бацкуп систем како би успешно подржали интернет операције унутар земље.

Међутим, када су новинари Путиновог секретара за штампу Дмитрија Пескова, упитали да ли власти у земљи разматрају искључивање из глобалног интернета у 2014. години, Песков је то обацио:

“Искључивање Русије из глобалног интернета, наравно, не долази у обзир“, рекао је Песков агенцији Интерфаx.

Међутим, овај званичник је такође нагласио да “у задње време има доста непредвидивости у делима наших партнера у САД и ЕУ, и ми (Русија) морамо бити спремни за сваки догађај“.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс