Русија

РУСИЈА ОБЈАВИЛА СНИМАК РАКЕТНОГ СИСТЕМА НЕВИЂЕНОГ У ИСТОРИЈИ НАОРУЖАЊА: Ово чудо обара објекте и у СВЕМИРУ!

Русија тврди да је њени најсавременији системи антибалистичких ракета потпуно штите од првог удара.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Верујемо да је ово оружје најбоље у класи, и у читавом свету“, каже Валериј Кашин, дизајнер ракета. Русија је у петак објавила снимак новог модернизованог система ракетне одбране који је успешно тестиран. Тест је одржан на полигону Сари Шаган у Казахстану.

Овај систем може да погоди било који објекат не само у атмосфери, већ и у свемиру, као на пример, сателите. Ако пресретне непријатељску нуклеарну ракету, тада бојева глава не експлодира. Као резултат тога – чистије је.

АБМ ракета за пресретање тестирана у Сари Шагану вероватно ће постати део система А-235 који покрива централни економски округ. Његова мобилна верзија може бити распоређена било где у Русији.

Његове спецификације су поверљиве, али, према неким индикацијама, може да развије брзину од преко 3 км/с, што гарантује побољшање пресретања балистичких ракета потенцијалног непријатеља.

Али постоје и разлози да се верује да овај нови пресретач може да развије и већу брзину. А то значи да може да се користити и у блиском свемиру, чак и пре него што се непријатељске ракете активирају. То пружа скоро апсолутни кишобран против нуклеарног напада. Погледајте видео:

 

 

Извор: Kurir.rs