Свет

РУСИ ПОНИЗИЛИ ФРАНЦУЗЕ: „Извините, нисмо знали да је крстарица НЕВИДЉИВА!“

Фото: Јутјуб

Француска фрегата „Ла Фајет“ није успела да се сакрије од радарске станице Црноморске флоте, изјавио је за Спутњик извор у безбедносним службама Крима.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У понедељак је фрегата „Ла Фајет“ ушла у Црно море. Она је изграђена на „стелт“ технологији и наоружана противбродним ракетама. Како је рекао саговорник агенције, руски радари виде бродове ове класе на стотину километара.

„Скривена технологија ’стелт‘ се саплела при суочавању са руском радио-електронском индустријом. Фрегата ’Ла Фајет‘ је још приликом проласка кроз Босфор ’засветлела‘ на монитору радио-техничке службе Црноморске флоте“, истакао је извор. ​Према његовим речима, радари прате „Ла Фајет“. Такође га прати посматрачки брод. Француска фрегата плови према источном делу Црног мора, вероватно ка обали Грузије.

„У црноморском басену ’Ла Фајет‘ неће моћи да се сакрије од нас. Видећемо га са прецизношћу до самог пристаништа“, додао је извор. Фрегата је намењена за операције у кризним подручјима. Има неколико ракета и хеликоптер „Пантер“. У класу „Ла Фајет“ спада пет бродова, од којих је први поринут 1992. године.

 

Извор: rs.sputniknews.com