Издвајамо Свет

САД СПРЕМАЈУ ВЕЛИКО ЗЛО: Растурање савеза РУСИЈЕ И ТУРСКЕ почеће прво у Босни па у Србији, ево зашто…

Путин и Ердоган (фото:ЈуТјуб)

Американци спремају велико зло и пакао за Србе у БиХ са циљем да растуре савез Путина и Ердогана. Повод је најава да ће тензије у Босни бити потпуно смирене након историјског састанка (како га је назвао Изетбеговић) турског председника, Вучића и Бакира прекјуче у Истанбулу.

А Вашингтону, како кажу саговорници Српског телеграфа, мир никако не одговара, њима „играју“ само стална нестабилност и константна претња од избијања етничких сукоба јер једино тако НАТО може да загосподари Босном као наводни фактор стабилности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У безбедносним круговима је одмах након успешног окончања састанка у Истанбулу, на ком је Изетбеговић од Ердогана добио јасна упутства да је крајњи час да престане да шурује са Американцима, што већ извесно време чини, прострујала информација да је такав исход разбеснео америчке јастребове.

На њихову реакцију, кажу добро упућени обавештајци, неће се дуго чекати. Питање је само шта ће изабрати из широког репертоара својих субверзивних активности – бруталне уцене и немире, атентате (попут ликвидације Оливера Ивановића), распиривање међуетничких сукоба…

СЛЕДЕЋА МЕТА

У прилог томе да је Босна, након Косова, следећа мета Америке иде и недавно упозорење Стејт департмента својим грађанима да у наредном периоду не посећују управо ове две територије, али и више него забрињавајуће предвиђање бившег саветника потпредседника САД Џозефа Бајдена Мајкла Карпентера, који тврди да Балкану прети нови рат и за све унапред оптужује Србе и председника РС Милорада Додика.

– Све је то као буре барута које може зачас експлодирати. Ово је само наставак једне екстремно опасне политике етничког национализма коју води Додик. Све док он буде водио овакву политику у РС, шансе за оружани сукоб у региону ће расти – изјавио је Карпентер.

Стручњак за безбедност из БиХ Џевад Галијашевић уверен је да Американци неће мирно гледати како Ердоган и Путин зауздавају Изетбеговића.

– Бакир је годинама амерички човек за паљење региона и САД се неће мирно предати. Треба им Балкан који гори да би њиме владали. На пакт Ердогана и Путина да одрже мир одговориће онако како једино знају – стварањем хаоса и немира. Могући су политички атентати налик на убиство Ивановића на Космету, али и шири сукоби. Апсолутно није искључено ни убиство неког бошњачког политичара које би затим ставили Србима на терет – објашњава Галијашевић.

ПЛАН ВЕЋ СПРЕМАН

Пуковник КОС у пензији Љубан Каран каже да се овакав амерички сценарио за БиХ дуго припрема, а да је позадина свега принудно увлачење целог региона у НАТО.

– Американци иду на то да изазову проблем у БиХ, с тим што сукоби неће бити сутра, већ ће све ићи постепено. Могућа је и нека врста локалног рата, која је за њих готово ствар рутине, а онда ће, по старом рецепту, бити главни арбитри и миротворци да би на основу тога увукли Босну у НАТО – закључује Каран.

 

 

Извор: Српски Телеграф