Издвајамо Регион

Сарајевски новинар питао Кустурицу да ли је издао муслимане, а Емир га уништио одговором (ВИДЕО)

Варнице су кренуле на самом почетку интервјуа!

Режисер Емир Кустурица одговорио је на све учесталије коментаре који годинама долазе из Сарајева да је издајник бошњачког народа. Он је свима који тако мисле поручио да су „историјске незналице“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Погледајте како је изгледао само део интервјуа у ком се нетрпељивост између познатог режисера и новинара сарајевског Н1 осећала се у ваздуху.

Варнице су кренуле на самом почетку!

Када је новинар сарајевског Н1 истакао да се многима не свиђа став Емира Кустурице и упитао га шта он мисли о оптужбама да је он заправо издајник бошњачког народа, редитељ је дрско одговорио.

– Ми смо почели овај разговор људски, а ти га завршио са причом о издаји – истакао је Емир Кустурица између осталог у снимку интервјуа чији су се делови појавили на Јутјубу.

Ипак, у циљу да добије одговор на постављено питање, новинар је „спустио лопту“.

– Ја не завршавам ништа, питам вас то само због публике којој је можда само тај део важан – додао је новинар.

ХОЋЕШ ДА ТИ ДАМ СВОЈ ДНК?

Ипак, Кустурица је наставио у истом темпу.

– Човече божији, издаја чега? Хоћеш да ти свој ДНК дам? ДНК говори да ми је породица дошла 1800. године из Источне Европе, а у својој крви имам 12 посто келтске, 6 посто пиринејске и 80 посто бакланске. Према томе, издаја може бити злочин који не застарјева за оне који припадају једном корпус – рекао је Кустурица у разговору за сарајевски Н1 и додао:

– Ја немам никакав проблем са муслиманима, већ са идеологијом коју је наметнуо Алија Изетбеговић као прототип те идеје завађања јужнословенских народа, коју је Наполеон започео, који се успјешно обавља данас, гдје се фаворизује албански народа, који јесте фактор дестабилизације од Наполеона до данас.

Новинар је покушао да га прекине, али је Кустурица затим добацио: „Сачекај земљаче…“ и наставио:

– Из родног Сарајева Кустурица сам иселио 1989. и од тада се нисам враћао осим неколико пута што сам долазио – истакао је редитељ.

На питање о томе да ли планира да се врати у Сарајево, рекао је да му не одговара владајућа клима непријатељства према Републици Српској, која је настала из „везивног ткива љубави према мржњи“.

На питање какво мишљење има о предсенику Републике Српске, Милораду Додику, Кустурица одговара:

– Мислим све најбоље, зато што Република Српска представља залог у којем ће култура опстати. А све културе које постоје треба цувати, зато што она мале народе штите од брзог пропадања.

Погледајте како је изгледао само део интервјуа који се може пронаћи на Јутјубу.

 

 

Извор: Телеграф.рс/Н1