Издвајамо Србија

СЛОБИНА ЋЕРКА МАРИЈА ОТКРИЛА ШОК ДЕТАЉЕ: Те ноћи кад су хапсили тату – ПРЕТИЛИ СУ ДА ЋЕ НАС СВЕ ПОБИТИ!

У једном од ретких интервјуа који је дала ћерка Слободана Милошевића, који сада кружи интернетом, Марија Милошевић је открила шта се дешавало оне ноћи када су дошлои у вилу Мир да хапсе Милошевића, због чега се учланила у СРС и да ли би се икада вратила у Београд.

„Мени су то биле две ноћи…То је био петак, петак на суботу, субота, субота на недељу и у недељу ујутру је отишао. Отишао је да ако не оде са њима у затвор да ће побити све људе који у у кући. А у кући је било 30 и нешто људи. Ту су били мамини и татини пријатељи, били су и моји пријатељи… Марко није био ту… срећом да није било то када је била сва та пуцњава… Потпуно су разбили ту резиденцију…. стварно су могли све да нас побију. Памтићу то до краја живота. Горе ми је то него да сам била на ратишту“, испричала је Марија Милошевић 2007. године у интервјуу за емисију „Алтер его“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је испричала да је скоро сваког дана одлазила у посету оцу док је био у београдском затвору.

„Један дан су му само затакли у решетке оптужницу Карле дел Понте. А ми смо пре тога добили гаранције Војислава Коштунице, Милана Милутиновића и Зорана Ђинђића да он неће бити изручен ниједном страном затвору“, рекла је Марија Милошевић.

Испричала је да се учланила у СРС истог дана када су Милошевића одвели у Хаг.

„Радикали су тада изашли на Трг републике а социјалисти нису. Тада сам их доживљавала као једину партију која није издајничка. На чланској карти ми је уписан 28. јун 2001“, рекла је Марија Милошевић.

Напоменула је и да је тог дана села у кола и отишла у Црну Гору.

„Истог дана када су га киднаповали и одвели у Хаг ја сам села у кола и дошла у Црну Гору. И онда се готово нисам враћала у Србију. Лутала сам по Црној Гори. Цетиње је најлепши град у Црној Гори по мом мишљењу. Цетињани долазили када сте се уселили и по старим црногорским обичајима донели флашу ракије како ми пожелели добродошлицу и да кажу да могу да се осећам безбедно иако нису подржавали политику мог оца“, испричала је Марија.

Она је рекла да је првих неколико година провела гледајући пренос суђења из Хага а да је после узела да чита књиге које није до тада стигла да прочита и да погледа филмове које није погледала.

„Кад желим да се опустим онда гледам оне филмове са Мег Рајан. Домаће филмове не гледам, никада их нисам волела. Можда је то последица оног црног таласа… Оне Кустуричине филмове никада нисам волела… Превише је ужаса, није ми било добро од тих филмова. Нисам могла да гледам „Андерграунд“… Изашла сам после првих 20 минута… Тешки су ми. А ја волим лепе филмове“, испричала је она.

О томе како је успела да њена радио „Кошава“ буде најслушанија Марија Милошевић каже да је пуштала песме које нико није пуштао тада а сви су желели да слушају те песме.

„Пуштала сам Оливера Драгојевића, Хари мата Хари, Магазин, Нове Фосиле али ниједна српска радио станица то није пуштала. То је била 1994. сви су били некако ратно наелектрисани… Ја сам добијала много претњи због тога. Писали су ми, звали су ме… Сад као одједном мрзимо Олиевра Драгојевића а сви смо секли вене и слушали га читавог живота… Кад сам била мала била сам са целом својом породицом на Брачу на његовом концерту“, рекла је она.

О свом првом браку је само кратко рекла да се удала са непуних 18 година.

„Родитељи ми нису били одушевљени“, рекла је Марија Милошевић.

Испричала је да су сви у породици били везани једно за друго.

„Моја мама нас је звала да смо ми једна врло породична породица. Сви смо везани много једни за друге били. Готово сваког дана када сам живела у Београду била код мојих… а ако се нисмо видели онда смо се чули телефоном.

У мом случају је тачно оно што тврде да су ћерке приврженије очевима“, рекла је она и додала да се са Марком није видела 7 и по година а са мамом 5 година.

„Била сам огорчена на све и сваког. Много ми недостају, нарочито мама.У том дворишту нема никога… Нисам одушевљена местом сахране али ме нико није питао… Да су ме питали он би био сахрањен у Црној Гори одакле Милошевићи воде порекло. Ја сам предлагала да буде у Црној Гори. Мама је тако одлучила… То двориште знам од када сам се родила али мислим да то није право место… Сматрам да нико од нас ни жив ни мртав не треба да буде у Србији… Ја сам веома огорчена на Србију. Ништа ми не недостаје у Београду. Никада више нећу доћи у тај град“, рекла је Марија Милошевић.

 

Извор: Курир.рс / Алтер его