Србија

„СРБИ СУ ОКУПИРАЛИ ЦРНУ ГОРУ“ – Речи су глумца који глуми Стефана Немању?!

Серијал „Немањићи“ ће по свему судећи бити још један кикс РТС-а. Са лошом глумом, сценаријом и многим недореченостима, прва серија приказана за Новогодишње вече оставља заиста лош утисак.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако је судити по првој серији, једино костимографија вади просек, све остало је катастрофа. Они који су очекивали нешто боље од филма „боја на Косову“ биће веома разочарани. Филм“Бој на Косову“ ма како да је урађен има изванредану нарацију, која је постала култна током претходних деценија. Тешко да ће се ико сећати нарације из серијала Немањићи.

Но то није све…

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„ – Овим речима је глумац Младен Нелевић описао уједињење Србије и Црне Горе.

Мада су се 1918. сви православни становници Црне Горе изјашњавали као Срби, те већинском вољом прогласили уједињење Црне Горе са Србијом, Милов режим је финансирао Серијал „Божићни устанак“ у коме се конструише некаква окупације Црне Горе од стране Срба. Глумцу Нелевићу није био проблем да глуми у таквој серији а још мањи му је био проблем да након снимања тог серијала Србију и Србе означи као окупаторе Црне Горе.

Управо Младен Нелевић у најновијој серији РТС-а глуми ОЦА СРПСКЕ НАЦИЈЕ Стефана Немању!

Првобитно се спекулисало да ће Жарко Лаушевић глумити НЕМАЊУ, да би информације о улогама у серији биле промењене непосредно пред њено снимање.

Сем што доказани МИЛОГОРАЦ глуми оца српске нације, серијал је по свим критеријумима лоше одрађен. Стиче се утисак као да су га радили аматери. Сцене су исперскакане, недоречене. Радња се тешко прати чак и ако сте детаљно упознати са тим историјским периодом.

Коментатори на друштвеним мрежама су оквалификовали серијал као „Добар дечији програм“.

Извор: vidovdan.org