Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ И ПОПОВИЋ-ИВКОВИЋ ОДГОВОРИЛИ ШАПИЋУ: Докторе, нисте само бахат човек, већ сте и лажовчина, попут Ђиласа!

Државна секретарка у МУП и функционерка СНС Биљана Поповић-Ивковић одговорила је на изјаву председника Општине Нови Београд Александра Шапића.

Фото: Јутјуб

Потом је то учинио и министар унутрашњих послова и функционер СНС Небојша Стефановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је поделила на Твитеру фотографију Шапићеве изјаве поводом убиства Оливера Ивановића, у којој је он навео да ”мисли да и није велика дилема” ко је то урадио.

Претходно је Шапић реаговао на друштвеним мрежама после изјаве Небојше Стефановића, који је, на страначкој конференцији рекао да “се против председника Србије и СНС Александра Вучића води бестијална кампања и да се опозиција утркује у директним лажима да је он повезан са убиством Ивановића, док се Вучићу одузима право да у медијима каже да са тим нема никакве везе и да није урадио ништа лоше”.

Стефановић је за то оптужио Драгана Ђиласа, Сашу Јанковића, Драгана Шутановца, Раду Трајковић и Александра Шапића да директно повезују Вучића са убиством Ивановића, иако немају ниједан доказ за то.

Потом се огласио Шапић, истакавши да Стефановића треба да буде срамота и да је један од ретких на политичкој сцени који ниједном својом речју, убиству Ивановића није дао политичку конотацију”.

Он је истакао да осим жаљења за страдалим пријатељем и саучешћа породици, није изговорио ни реч више на ту тему, “да не би додатно подргевао већ изузетно напету ситуацију“.

“На све ово, поштовани министре Стефановићу, ви не трепнете, а изнесете најгнуснију и најопаснију могућу лаж у којој мене оптужите да председника Србије повезујем са убиством Оливера Ивановића. Срам да вас буде министре, јер нисте свесни одговорности коју носите за речи које изговарате са тако одговорног места, а још више због последица које оне могу да имају. И још једном, срам да вас буде!“, написао је Шапић на друштвеним мрежама.

Затим је Поповић-Ивковић објавила скриншот Шапићевог интервјуа за црногорски Фос медиа, у ком је означила део где каже да ”мисли и да није велика дилема” о томе ко је убио Ивановића.

”Докторе Шапићу, срам да вас буде. Нисте само бахат човек, кукавица, већ сте и лажовчина, као ваш пријатељ Драган Ђилас. Ви не трепнете, а да не изнесете гнусну лаж. Још једном, срам да вас буде”, навела је Поповић-Ивковић, парафразирајући претходну Шапићеву изјаву.

Поред “мишљења да није велика дилема”, између осталог, Шапић је за Фос медиа рекао да ”неће да улази у то ко може да има интересе код убиства Ивановића, као и да није ни пророк ни полиција”, истакавши да је “брука и срамота да човек ккоји је прошао све шта је прошао, који је лежао три године у затвору и прошао ратове буде убијен на кућном прагу практично у свом граду”.

“А ко га је убио, то мислим да и није нека велика дилема”, додао је Шапић.

Фото: Јутјуб

На Твитеру је реаговао и Стефановић.

„Позивам Александра Шапића да пријави тужилаштву сва сазнања која има, с обзиром да “нема дилему” по питању починиоца. Толико о поштењу, доброти и обзирности“, написао је Стефановић, уз истоветан скриншот који је претходно објавила Поповић-Ивковић.

 

 

Извор: Б92