Свет Србија

СТИГЛО ЈЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Србију у 2018. г чекају велики удари са Запада

Србију у 2018. години чекају велики удари, стигло је упозорење директно из Кремља од председника Русије Владимира Путина!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информације, планове напада, акције, све оно што су Руси прикупили биће достављено Србији већ у фебруару, када у Београд долази руски министар спољних послова Сергеј Лавров, који ће лично предати документа најужем руководству Србије.

Руска обавештајна служба, како сазнаје Српски телеграф од одлично обавештених дипломатских кругова, има информације да ће Србија у овој години бити под страховитим троструким притиском: из Европске уније (преко Федерике Могерини), НАТО (Јенса Столтенберга) и Америке (Доналда Трампа).

– Руски председник предочио је српском државном врху да ће Брисел с једне стране претити стопирањем наставка преговора и блокадом отварања поглавља, док ће Амери и НАТО све интензивније захтевати да Београд прекине војну, економску и сваку другу сарадњу са Русијом. Истовремено, заједничким снагама све три стране биће сагласне у једном захтеву да се Србија одрекне Косова и призна независност јужне српске покрајине – наводи саговорник Српског телеграфа.

АГРЕСИВАН ПЛАН

Подаци руских обавештајаца за које је Путин инсистирао да буду достављени Београду подразумевају и радикалније потезе западних савезника.

– С обзиром на то да Србија није устукнула ни за јоту после свих претњи и упозорења Запада, сад прелазе на агресивнији план. Инсценираће етничке сукобе прво у Санџаку, а потом и у Војводини, што би им послужило као увертира за финални обрачун са Србијом – наводи наш саговорник.

Међутим, из Кремља стиже и јасна порука руског председника:

– Путин је отворено и недвосмислено поручио да Србија увек може да рачуна на њега и Русију. Нагласио је да ће Москва интензивирати сарадњу са Београдом. Он нипошто не жели да остави Србију на цедилу, о чему сведочи и његова решеност да додатно ојача војну и економску сарадњу са нама, као и да се убрза и појача испорука руског наоружања Србији – тврди упућени дипломата.

ЦИЉ ДОТУЋИ СРБИЈУ

Да нам предстоји изузетно тешка година, потврдио је и руски филозоф Александар Дугин.

– Запад вам неће дати своје обећане кредите нити подршку, која је заправо усмерена на даље разбијање Србије ако се Београд не одрекне Косова. Укључење у европску интеграцију значи губљење земље, не само Косова јер се неће завршити на томе. Даље ће кренути Санџак, Војводина… Постоји евидентно угрожавање територијалног интегритета Србије и могућност етничких чистки. Док атлантска сила не дотуче Србију, неће се зауставити – упозорава Дугин и истиче да би Србији савез са Русијом донео спас јер би светска нуклеарна сила тада стала у одбрану Србије.

Војни аналитичар Мирослав Лазански уверен је да је Путин на недавном састанку у Москви већ открио српском председнику Александру Вучићу шта га чека.

– Руски обавештајци несумњиво имају поуздане информације о плановима САД, ЕУ и НАТО и сигуран сам да је Путин управо то саопштио Вучићу на састанку у четири ока. Иначе, поуздано знам и да је управо тај састанак тренутно тема број један америчких безбедњака, који покушавају на све начине да сазнају о чему се причало. Све у свему, добро је да знамо да имамо подршку Русије, пре свега у УН и око Косова, што нам је најважније, а затим и наставак наоружавања – наводи Лазански.

Ји опет прети

Званичник америчке администрације задужен за југоисточну Европу Хојт Брајан Ји је у првим данима 2018, и то управо преко америчке телевизије Н1, пренео поруку да Србија има могућност да убрза процес ка ЕУ само ако буде окренула леђа Русији. Ји наводи и да Београд мора још јасније да показује партнерима у ЕУ да се 100 одсто креће ка чланству.

– Мислим да као пријатељи и партнери Србије морамо Србији јасно рећи да она има могућност да убрза процес ка ЕУ. То није наша одлука, то је одлука Србије. Морају они одлучити на којој столици желе да седе, мислим да они морају одлучити колико брзо желе да крену напред – навео је Ји.

Он је изнео још један захтев пред српске власти, а то је заштита новинара.

– Власти морају заштитити медије и новинаре од претњи, правосуђа широм Европе морају да процесуирају оне који на незаконит начин желе да ограниче слободу медија. Политичари, лидери имају одговорност да јасно кажу да је и њима самима врло важно да медији функционишу независно – нагласио је Ји.

Убојита средства западне тројке

Бивши дипломата Владислав Јовановић додаје да никако не треба сметнути са ума моћ условљавања и притисака које носи ЕУ.

– То је једна јединствена стратегија, коју по налогу САД спроводе ЕУ и НАТО, а отварање поглавља и приступ наше земље Европској унији користи се и користиће се као убојито средство. Пре свега да нас приволе да признамо Косово и да оно мимо нас уђе у заједницу европских народа, а даље ће се селективно примењивати по потреби кад год наша власт треба да се натера на послушност – сматра Јовановић.

Дугин: Мрзи нас атлантски непријатељ

Објашњавајући зашто је Србија на константном удару Запада, руски аналитичар Дугин каже:

– Србија је мала Русија, то је Русија на Балкану. И наравно, атлантски непријатељ нас мрзи, он мрзи Србију и зато је она у 20. и 21. веку била изложена таквом понижењу, насиљу, најзад и бомбардовању и преврату. Односно, Срби су непријатељи Запада, који је непријатељ православља, непријатељ Евроазије и словенског идентитета.

Александар Вулин, министар одбране

– Нису ово времена ровова и размене артиљеријске ватре, ово су времена у којима се претње показују на друге начине и ми се трудимо да одговоримо на све

Љубан Каран, потпуковник КОС у пензији

– Очекују нас далеко већи притисци, различитог нивоа и типа. Засад још одлажу војна дејства, али Америка и НАТО спремају специјални рат, тзв. хибридна дејства на Србију

 

Извор: Republika.rs