Србија

ТИТОВ СИН ЈОШКА: Шешељ ће се вратити комунизму

Фото: Јутјуб

Ништа ме не чуди од Војислава Шешеља. Он је био најмлађи комуниста у Босни и Херцеговини.

– Ми као Комунистичка партија смо против такве коалиције. За свако будуће такво догађање ћемо морати да чујемо мишљење наших бирача. Чекамо шта ће даље бити. Лично верујем да тако нешто није могуће – наглашава Броз. Одлуку Ивице Дачића и Војислава Шешеља да ступе у коалицију у Мионици објашњава – политиком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Људи су због политике у стању свашта да кажу и свашта да ураде. Мотиви да се нешто направи су мање важни, колико је важан опстанак вођа на челу својих странака. Знамо како су радикали прошли на изборима док је Шешељ био у Хагу. Он мора пошто-пото да се врати у изборну трку па не преза ни од оваквих коалиција. Ивица Дачић је то урадио на предлог чланова месних одбора социјалиста. Он је и даље комуниста и социјалиста и у њега не сумњам – истиче Броз. За лидера радикала име другачије мишљење.

– Ако се комуниста преобрати у четника, не видим ту било какву искреност. Ни људску ни политичку – наглашава. Својевремено је Војислав Шешељ желео „симболички“ да забоде глогов колац у гроб Јосипа Броза Тита „да се не повампири“. Своје мишљење није променио ни две деценије након те изјаве, те је прошле године на 125 година од рођења бившег доживотног председника СФРЈ рекао: „Он је био диктатор, самодржац и злочинац који је донео велико зло српском народу. Па он је убио више Срба него Хитлер и на то стално морамо да подсећамо наш народ. Чим ми радикали дођемо на власт, протераћемо тог вампира с Дедиња, па нек иде слободно у Загреб и нек почива поред Степинца“. Титов унук Јошка Броз каже да такве „бљувотине“ које је Шешељ изрекао не може да опрости, што не значи да не размене по коју реч када се сретну.

– Виђамо се у Скупштини, на различитим пријемима, поздравимо се најнормалније. Међутим, о прошлости не разговарамо. Излишно би било, довело би до непотребне свађе. На крају, мислим да је људски поздравити се са неким, поразговарати, али ако би кренули у анализу неких историјских догађања, то не би било добро. Исто мишљење имам и о Вуку Драшковићу, такође бившем комунисти. Као човек и као политичар морам бити коректан према свима. Био сам и према принцу Александру Карађорђевићу, који је на једној изложби желео да се упозна са мном. Бити коректан није знак да је нешто опроштено. То је знак људскости и васпитања – закључује Јошка Броз.

 

Извор: Danas.rs