Србија

Три КЉУЧНА ПИТАЊА за Марјановића: На основу њих психијатри ће утврдити да ли је Зоран убио Јелену

Фото: Јутјуб

Све ће бити јасно

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић, осумњичен да је убио своју супругу, певачицу Јелену Крсмановић (33), одговарао је на психијатријском вештачењу на питања о три сегмента свог живота.

Како се сазнаје, психијатри који су пре седам дана посетили Зорана Марјановића у Централном затвору у Београду, како би по налогу Вишег јавног тужилаштва обавили његово вештачење, на почетку разговора постављали су му питања о детињству.

– Питања су се односила на његово одрастање. После тога вештаци су га питали о односима у његовој породици – прича извор упознат са случајем убијене певачице.

Како каже извор, након што су се вештаци упознали са животом Зорана Марјановића из његовог угла, разговарали су са њим о односу са убијеном супругом.

– Зоран Марјановић је, као и увек, говорио да је са Јеленом био веома близак и у добрим односима. Да су се, као и сви парови, с времена на време свађали, али да никада није помислио да је убије. Такође је говорио како ју је јако волео – прича извор Блица упознат са случајем.

Како је раније писано, психијатри су са Зораном Марјановићем разговарали сат времена, а готово је извесно да ће га ускоро поново посетити.

– Тих сат времена им очигледно није било довољно да донесу закључак о његовом психичком здрављу, те се очекује да га поново посете наредних дана како би дошли до правог закључка – казао је извор упознат са случајем.

Према његовим речима, они су посматрали Марјановићеве реакције, покрете, мимику док је причао о свом животу и односима са супругом и породицом.

С обзиром на то да се Зоран Марјановић често у јавности жалио како има проблеме са душевним стањем након убиства супруге, те и да због тога пије лекове за смирење, извор објашњава да ће се овим вештачењем утврдити колики су ти проблеми заиста велики и да ли Марјановић можда има проблем са неком психичком болешћу. Овај разговор вероватно је један од ретких случајева када се Марјановић сусрео са психијатрима, а да није био под дејством лекова смирење.

Како је раније писано, психијатријско вештачење Зорана Марјановића наложило је Више јавно тужилаштво након што је саслушало све сведоке у поступку који се води против Марјановића, како би се утврдило да ли је била искључена или смањена његова урачунљивост приликом убиства супруге Јелене, за које је осумњичен.

Ово вештачење указаће на то да ли је у време Јелениног убиства код Зорана Марјановића постојала душевна болест, привремена душевна поремећеност, заостали душевни развој или друга тежа душевна поремећеност. Такође, вештак ће тужилаштву, ако је утврдио присуство неког поремећаја душевног стања, дати мишљење о његовом утицају на способност Марјановића да схвати значај свог дела или управља својим поступцима.

 

Извор: Srbija Danas/ Blic.rs