Издвајамо Србија

Усташки хулигани до детаља испричали зашто су дошли у Београд и како су добили батине на вечитом дербију

Четворица Сплићана, ухапшених због нереда на 156. „вечитом дербију“, склопили су споразум са Вишим тужилаштвом у Београду и казну од четири, пет и шест месеци затвора служиће у Србији.

Иван Мишковић осуђен је на четири месеца затвора, Јаков Подруг на пет, а Анте Фирић и Хрвоје Баковић на по шест, док пети Хрват из те екипе Дамир Таворовић није донео одлуку да ли ће потписати споразум са Тужилаштвом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви ће затворске казне служити у Србији, вероватно у Сремској Митровици, после чега ће бити депортовани, а онда свима на снагу ступа петогодишња забрана уласка у нашу земљу.

Хрватски државаљани признали су кривицу за изазивање нереда на спортској приредби.

Они су у Вишем тужилаштву тврдили да су у Београд дошли „зато што га воле“ и „зато што је диван град“. Стигли су, како су рекли, дан пред утакмицу Партизан – Црвена звезда, а сутрадан су одлучили да оду на дерби. Нико од њих није потврдио да их је неко из Србије ангажовао да дођу.

„Нисмо имали карте, није их било на благајни и купили смо их код тапкароша. Дали су нам и неке црне дуксерице уз карте. Нисмо хтели само на север јер се плашимо Звездиних навијача и узели смо карте за југ. Ушли смо у средишњи део, запаљене су бакље, дошло је до туче. Неко је повикао: ‘Цигани!’, и тада су почели да нас туку“, испричали су Сплићани, како сазнајемо, на саслушању.

Једном од њих навијачи су узели личну карту и, тек када су схватили да је реч о хрватским држављанима, тукли су их још јаче.

„Неко је викнуо: ‘Хрвати!’, и онда су сви насрнули на нас. Нисмо знали где је излаз, изгурали су нас на стазу“, испричали су Сплићани.

 

 

Извор: Курир.рс/Курир спорт