Издвајамо Свет

У Турској ухапшен нови осумњичени за убиство руског амбасадора

Фото: Јутјуб

Турска полиција ухапсила је још једну особу осумњичену за убиство руског амбасадора у Анкари Андреја Карлова, саопштила је агенција Анадолија, позивајући се на Управу полиције Анкаре. То је други осумњичени који је ухапшен у протекла 24 сата.

Саопштено је да је за убиство амбасадора ухапшен бивши сарадник Управе за информационо-комуникационе технологије Турске. Одлуком суда држављанину Турске с иницијалима Х. К. одређен је притвор. Он је оптужен за „учешће у организовању убиства с предумишљајем“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је због сумње да су умешани у убиство Карлова у Турској ухапшено шесторо људи. Међу њима су три бивша полицајца, шеф издавачке групе „Гуру медија“ Хајредин Ајдинбаш и организатор фото-изложбе на којој је убијен амбасадор Мустафа Тимур Озкан.

У четвртак су турски медији саопштили да је ухапшен осумњичени В. К. А, који је, према наводима извора, члан организације опозиционог исламског проповедника Фетулаха Гулена и који би могао да има кључну улогу у организовању убиства руског дипломате.

Карлов је убијен 19. септембра 2016. године на отварању изложбе „Русија од Калињинграда до Камчатке очима путника“ у Анкари. Турске власти су саопштиле да је убиство починио Мевлут Алтинташ, ког су ликвидирале снаге безбедности.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО