Издвајамо Србија

ХАОС У БОРУ: Полицијску станицу напала РУЉА ОД 20 ЉУДИ након што су приведена два мушкарца

Pixabay.com

Група од двадесетак људи у Бору напала је данас полицијску станицу и каменовала је.

Напад се догодио пошто је полиција ухватила двојицу познаника те групе, шеснаестогодишњака и тринаестогодишњака, како краду бакарни лим и привела их у станицу. Према иноформацијама, полицајци су малолетнике затекли у Улици 7. јули са лимом, за који се сумња да је украден.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након привођења, група њихових пријатеља се окупила испред станице и почела да је гађа камењем. Како сазнајемо, два полицајца су повређена и превезена у општу болницу у Бору, а ухапшена су четири изгредника, међу којима и једна жена.

Ухапшени су Р. З. (44), Ш. З. (39), С. З. (28) и С. З. (25) из Бора, саопштено је из МУП-а.

„Сумња се да је Ш. З. прво запретио полицајцу, потом га ухватио за рукав и повукао, а затим су полицајца он и Р. З. више пута ударили. Другог полицајца напао је С. З. и покушао да побегне, али га је нападнути полицајац спречио у томе“, наводи се у саопштењу.

Такође, С. З. се сумњичи да је каменицама гађала полицијске службенике. Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, осумњичени ће бити спроведени надлежном тужилаштву на саслушање.

Против малолетника биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је починио кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

– Гомила изгредника која је стигла пред зграду Полицијске управе прво је почела да туче полицајце, изгледало је као у филмовима. Полицајцни нису успели да употребе ни пендреке, само су одгуривали изгреднике. Онда су изгредници дохватили камење и почели да гађају полицајце и зграду – кажу очевици.

Тренутно је испред Полицијске управе у Бору право опсадно стање. На једној страни су забарикадирани полицајци, а на другој изгредници који нападају станицу.

Репортер „Блица“ забележио је да су амбулантна кола одвезла једног изгредника у болницу, али се полиција и тужилаштво и даље не оглашавају.

 

 

Извор: Г. П. / Блиц.рс