Издвајамо Србија

ХВАЛА СВИМА КОЈИ СТЕ ИЗЈАВИЛИ САУЧЕШЋЕ, А ОНИМА КОЈИ НИСТЕ… Оливерова супруга уздрмала Србију статусом на Фејсбуку

Милена Ивановић Поповић, супруга убијеног лидера ГИ „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, огласила се на Фејсбуку након сахране страдалог српског политичара.

„Драги пријатељи, хвала вам свима на речима утехе. Хвала вам што сте ту у овим бескрајно тешким и болним данима. Значи. Хвала и свима вама који ми нисте изјавили саучешће, а требали сте. Поделили сте се на оне који ће после Оливерове смрти ићи уздигнуте и оне који ће ићи погнуте главе, довека!“, написала је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оливер Ивановић убијен је у Косовској Митровици, испред седишта странке коју је водио, а за убицама се још увек трага.

На њега је још 2005. извршен напад, који се могао схватити и као опомена. Тада је експлозивом разнет Ивановићев аутомобил. Он није био у близини и прошао је неповређен. Починиоци никад нису индетификовани – али круг потенцијалних атентатора је већ тада био поприличан.

Националистичкој албанској елити у Приштини је Ивановић био трн у оку јер се својим најчешће мирним и на чињеницама базираним стилом комуницирања беспоговорно борио за права српске мањине на Косову. Застрањивања је овај политичар, који је течно говорио енглески, јавно жигосао.

Еулекс је 2014. године покушао да га у једном, најблаже речено чудноватом, судском процесу жигоше као ратног злочинца и да га на 9 година стрпа у казамат. Што је многе изненадило, јер чак ни албански националисти Ивановића нису оптуживали за ратне злочине.

Покушај да га у то накнадно претворе је пропао у апелационом поступку, али је невино оптуженог коштао драгоцене три године живота, које је Ивановић провео у истражном затвору а после штрајка гладју у кућном притвору.

 

Извор: Курир.рс