Србија

Чанак: Власт у Србији да се огради од изјава Додика и Николића

Председник ЛСВ Ненад Чанак сматра да власт у Србији треба да се огради од политике и изјава педседника РС Милорада Додика и бившег председника Србије Томислава Николића којима се, како наводи, нарушава територијални интегритет БиХ.

Чанак сматра да одликовање које је Додик данас уручио Николићу, није ни вест ни изненађење. Исто тако, каже, очекивана је била и Николићева данашња честитика Додику и жеља да Република Српска буде самостална, независна, а затим и да се уједини са Србијом.

За Николића каже да је „човек који се изостанком лустрације и сплетом несрећних околности нашао на челу Републике Србије, а данас је владин чиновник, никада се није одрекао титуле четничког војводе а својим изјавама и поступцима је наставио са идејом велике Србије која је ову земљу увукла у трагедије, беду и ратове“ .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О томе, додао је, сведочи не само његова подршка у својству председника Србије референдуму одржаном у ентитету суседне БиХ противно одлуци Уставног суда те земље пре годину и по дана, него и његова накнадна изјава из маја – да се нада да ће једнога дана Република Српска и Србија бити једно.

– Управо то је оно што Милорад Додик заговара и црта на мапама – навео је Чанак и додао да је управо зато важно да се „једном за свагда власт у овој земљи огласи и огради и од Додикових и од Николићевих изјава којима се нарушава територијални интегритет БиХ“.

Сматра и да власт у Србији треба да се огради од те политике.

Извор: Tanjug