Србија

ШЕШЕЉ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Шиптар и Кум рекли Чеди Јовановићу да се склони док не убију Ђинђића!

Фото: Јутјуб

Чедомир Јовановић отишао на скијање у иностранство уочи убиства премијера јер је знао за планове вођа „земунског клана“, каже Шешељ

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, побегао је на скијање у иностранство уочи убиства тадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића (12. марта 2003) јер су му „земунци“ открили шта се спрема његовом шефу, тврди за Курир Војислав Шешељ, лидер радикала.

Док Јовановић све ове године понавља да се Србија, али ни он, нису опоравили од Ђинђићевог убиства, када је на скијању у Италији, где је био тог 12. марта 2003, чуо да је премијер убијен, Шешељ наводи да је лидер ЛДП циљано тада напустио земљу, јер је знао да ће његовог шефа да убију! Лидер СРС је о томе говорио и пред истражним судијом Вучком Мирчићем, који га је испитивао о убиству Ђинђића у притвору Трибунала у августу 2003.

– Чедомир Јовановић је отишао у иностранство на скијање јер је знао шта се спрема (Зорану Ђинђићу, премијеру). Он је знао и зато је отишао. О томе сам говорио и истражитељима у Хагу који су дошли да ме саслушају – каже Шешељ у разговору за наш лист, а на питање одакле му та сазнања, наводи:
– Ех, одакле мени сазнања… Објавио сам три тома по 1.000 страна о томе шта су ме моје обавештајне службе информисале…

Транскрипти

У књизи „Убиство мафијашког премијера“ Шешељ је објавио и транскрипте разговора с истражним судијом који је дошао у Хаг да га испита о убиству Зорана Ђинђића.
– У својству окривљеног саслушан сам 4. и 5. августа 2003. у хашком казамату. Два дана касније, 7. августа 2003, донето је решење о спровођењу истраге против мене. Решење је заведено под бројем Ки. П.2/03, а потписао га је Вучко Мирчић, истражни судија Посебног одељења Окружног суда у Београду. Исказ сам дао у Схевенингену, у присуству мојих тадашњих правних саветника Маје Гојковић и Славка Јерковића – наводи се на једном делу поменуте књиге.

Шешељ је истражног судију питао зашто је Јовановић био на скијању баш када је премијер убијен, те сугерисао између редова да тиме треба да се баве.
– Зашто је Чеда Јовановић био у иностранству баш кад је Ђинђић убијен? Ово је озбиљно питање – казао је Шешељ у разговору са истражним судијом пре 15 година.

Скривање истине

Шешељ у разговору за наш лист каже да је недавно био у емисији са Јовановићем и да је казао да су вође „земунског клана“ стрељане да се не би открила истина о убиству Ђинђића, а да је „Јовановић на то само ћутао“.
– Све сам рекао у емисији, а Чеда је ћутао као цурица, ништа није смео да ми каже. Спасојевић и Луковић су били ухваћени, подвргнути тешком мучењу и под батинама саслушавани, а после стрељани. Све то је изведено да не би могли да причају. Друго, ту је сада и питање огромне количине новца која је била с њима, прича се о неких 20 милиона евра – каже Шешељ.

У поменутој емисији Шешељ је казао Јовановићу да су „сами заташкавали позадину убиства Ђинђића“, на шта му је лидер ЛДП поручио да неће да коментарише будалаштине.

Без одговора
ЧЕДА НИ ДА БЕКНЕ

Лидер Чедомир Јовановић су преко портпарола ЛДП постављена питања у вези са тврдњама Војислава Шешеља. До закључења овог броја одговор није стигао. Иначе, Јовановић је недавно због критичких текстова о њему претио новинару Курира, што је пријављено полицији, али и новинарским удружењима.

 

Извор: Kurir.rs