Регион Србија

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА АЛБАНИЈЕ: Косово тргује органима деце!

Бивши албански премијер тврди да се у месту Кукеш врше најмонструознија дела против људи

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши албански премијер и председник Сали Бериша објавио је да поседује информацију да се на граници Косова и Албаније, у месту Кукеш, кријумчаре деца млађа од 18 година, и то ради трговине органима!
Он је на Фејсбуку написао да је информацију добио од полицајца који је од њега затражио да помогне у спречавању ове криминалне групе.

– Узнемирујућа пријава! Полицајац пријављује постојање организоване групе која кријумчари децу ради трансплантације унутрашњих органа! Позивам тужилаштво да покрене истрагу! – написао је Бериша, а потом објавио информацију коју је добио од полицајца:

„Господине Бериша, ја сам полицајац на граници код Кукеша. Можете спасти много деце. На граници Албаније и Косова кријумчаре децу млађу од 18 година ради трансплантације органа. Фалсификованим изводима подмићују полицајце са 20.000 лека (око 150 евра). Досад је прокријумчарено деветоро деце која су киднапована по сиромашним селима. Молим те, обелодани ово и учини нешто“, рекао је полицајац.

Да подсетимо, у извештају Дика Мартија, швајцарског политичара, својевремено специјалног известиоца Савета Европе о трговињи људским органима на Косову, потврђене су најгоре сумње и слутње бројних породица са КиМ да су током ратних збивања киднаповани неалбанци и да су им у такозваној жутој кући вађени органи којима је трговано.

 

Извор: Kurir.rs