Свет

ШОК! Ким Џонг Ун случајно ракетом погодио СВОЈ град у ком живи 200.000 људи?!

Фото: Јутјуб

Северна Кореја је случајно погодила свој град пројектилом, приликом лансирање једне од својих ракета. То су најновије тврдње које су пренели готово сви светски медији.

Сателитски снимци показују наводну штету која је настала након неуспелог ракетног теста. Наиме, ракета је погодила град Токцхом, где живи око 200.000 људи, тврде званичници владе САД.

Ракета средњег домита Хwасонг КН-17 испаљена је из Пукчанга у провинцији Јужни Пјонган. Она је удаљена око 64 км од престонице Северне Кореје, а све се наводно одиграло 28. априла прошле године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, ракета је пала убрзо након лансирања, а наводно је уништила пољопривредна земљишта и нека индустријска постројења.

Неименовани извор је рекао да је ракета пала, а сателитски снимци који су снимљени 18. маја, показују да на том месту постоје значајна оштећања, преноси Дејли Мејл.

Званичник, који је наводно упознат са програмом за наоружање Северне Кореје, каже да је ракета летела један минут пре него што се мотор покварио, а онда се срушила после 40 пређених километара.

Да се којим случајем ово није догодило, ракета је могла да падне у северним деловима Јапанског мора. Нису пријављени никакви смртни случајеви, али постоје оштећења у близни насељеног подручја.

У новембру, Северна Кореја је испалила своју најмоћнију ракету, за коју тврде да је способна да погоди било коју мету на Земљи.

Ким Џонг Ун је био на месту лансирања и прошетао је платформом пре него што је ракета испаљена. Летала је око 50 минута, пре него што је достигла одговарајућу висину и на крају пала у Јапанско море.

Северна Кореја је јуче поново отворила преговоре са Јужном Корејом који су дуже време били обустављени. То се догодило само неколико сати након што је амерички председник Доналд Трамп рекао на Твитеру да има веће нуклеарно дугме од Ким Џонг Уна.

Извор: Telegraf.rs