Србија

ШТА ЋЕ ОДЛУЧИТИ ВУЧИЋ НА СЕДНИЦИ ПРЕДСЕДНИШТВА: Напредњаци траже изборе, али Вучић не мења став

Иако је већина у владајућој партији за спајање гласања, председник не одустаје од своје одлуке да нам то није потребно

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим што ће се на седници Председништва СНС, која ће бити одржана сутра, одлучивати о тиму за градске изборе, на дневном реду могла би се наћи и све актуелнија тема – расписивање ванредних парламентарних избора, о којој унутар владајуће странке постоје опречна мишљења.

Иако су главни заговорници ове идеје чланови Председништва и потпредседници Владе Небојша Стефановић и Зорана Михајловић, председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић противи се гласању за нови сазив парламента.

Вучић је рекао да разуме разлоге због којих Стефановић инсистира да се с београдским распишу и ванредни парламентарни избори, али је навео и због чега је против такве одлуке.

– Па зато што сам ја председник Србије и зато што морам да размишљам о интересима Србије, а не странке – изјавио је Вучић и додао да не искључује потпуно могућност избора јер „не можете да идете сами против целог Председништва“.

Висока функционерка СНС и министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић каже да ће о тој теми размишљати када за то буде време.

– О томе ћу се изјашњавати на састанку Председништва, ако то буде тема – поручила је Јоксимовићева, док њен страначки колега Владимир Ђукановић каже да на седници неће имати никакав став.

– Ако се о томе буде расправљало, баш ме брига шта ће да одлуче. Више ме ништа не интересује. Поштоваћу страначку одлуку каква год била – рекао је Ђукановић.

Бојан Клачар из Цесида каже да је сада мања могућност за изборе у односу на пре неколико месеци, јер је сужен број и квалитет аргумената.

– Разлози за њихово одржавање могли би да буду само страначки јер, ако их буде, СНС може да комплетира власт до 2022. и може да направи структуру у парламенту која ће му више одговарати. Одлуку о одржавању ванредних парламентарних избора донеће Вучић – казао је Клачар.

Бранко Радун
ОДЛУКА НА ПРЕДСЕДНИКУ

Политички аналитичар Бранко Радун сматра да Вучић уважава мишљење људи у врху странке, али да одлуке ипак доноси само он.

– Вучић није само председник СНС већ и председник државе. Он схвата који су интереси његове странке, али, такође, као председник Србије он доноси одлуке гледајући и неке друге аспекте – каже Радун.

 

Извор: Kurir.rs