Србија

5 СПОРНИХ ДОКАЗА ПРОТИВ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА: Ево где ће одбрана најјаче УДАРИТИ НА ОПТУЖНИЦУ!

Фото: Јутјуб

Велико је питање да ли су сви до сада прикупљени подаци против осумњиченог за убиство певачице Јелене Марјановић довољни да он буде осуђен пред судом

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кључни докази прикупљени током истраге против Зорана Марјановића, који се сумњичи да је 2. априла 2016. на насипу у Црвенки убио супругу, певачицу „Гранда“ Јелену Марјановић, према мишљењу Апелационог суда, нису довољно „квалитетни“ да он остане у притвору, а велико је питање да ли на основу њих Марјановић може да буде осуђен за брутални злочин.

Саговорник Курира, који је добро упознат са свим досад прикупљеним доказима у овом случају, каже да је нарочито интересантно то што на Јеленином телу уопште нису пронађени ДНК трагови њеног супруга, већ другог мушкарца. Међутим, како напомиње, чак и да је овог трага било, он не би био довољан да Зоран буде осуђен, јер су живели под истим кровом.

– Иако се много спекулисало на тему ДНК, истина је да на Јеленином телу и гардероби нису пронађени Зоранови трагови. На доњем делу њене тренерке и спољној површини нокта пронађени су биолошки трагови непознатог порекла који припадају другој мушкој особи, односно нису Зоранови. О чијем је ДНК профилу реч, засад није познато. С обзиром на то да су Јелена и Зоран живели и спавали заједно, ова чињеница је заиста необична – каже саговорник Курира и не искључује тезу по којој је онај који је евентуално брисао и уклањао трагове са тела жртве несмотрено оставио свој траг на њој.

Усвојен предлог одбране
ЧЕКА СЕ САСЛУШАЊЕ ЗОРАНОВЕ СНАЈЕ МИЛИЦЕ

У наставку истраге у Вишем тужилаштву требало би да буде саслушана Милица Марјановић, супруга Зорановог рођеног брата Милоша. Подсетимо, као јединог сведока њу је предложила одбрана и суд је прихватио овај захтев, али датум још није одређен.

– Милица ће бити прва особа из куће која ће говорити о односима у кући, али и о ноћи потраге за Јеленом. Претходно, њен супруг Милош, као и његови и Зоранови родитељи, Зорица и Владимир, искористили су своје законско право да не сведоче – појашњава саговорник Курира.

У притвору четири месеца

Ни докази који су довели до хапшења Зорана Марјановића 15. септембра прошле године, односно блато на панталонама и анализа базних станица, према речима нашег саговорника, нису необориви докази. Како напомиње, из тог разлога и не чуди што је Апелациони суд прихватио жалбе Зоранових адвоката Стефана Јокића и Александра Зарића и укинуо решење којим му је продужен притвор. Ипак, суд је јуче донео нову одлуку и Марјановићу продужио притвор до 10. марта.

Блато и телефони

– Зоран је на саслушању негирао да је убио супругу и тврдио да се није, како се то наводи у наредби за спровођење истраге, када је Јелена отишла да трчи, одвајао од ћерке Јане. Девојчицу је полиција више пута саслушавала, али она није у својим исказима открила нешто што би могло да компромитује њеног оца и због тога није ни стављена на списак сведока – објашњава саговорник из истраге.

Ни остали сведоци, према његовим речима, нису могли да реше конкретне сумње, јер нико од досад саслушаних није очевидац.

– Анализа и преглед мобилних телефона показали су да су Јелена и Зоран у време, када се, према налазу из истраге, догодио злочин, били на насипу. Међутим, чињеница је да иста базна станица покрива канал у Црвенки, у ком је пронађено Јеленино тело, као и насип на ком Зоран тврди да је био с Јаном. Јак доказ против Зорана није ни блато на његовим панталонама које је било предмет вештачења, јер је блато идентичног састава на том терену, а Зоран је и сам испричао да се кретао по том делу док је трајала потрага за Јеленом – додаје наш саговорник.

Готово вештачење Налаз и мишљење психијатара

ЗОРАН ЈЕ ИНТЕЛИГЕНТАН, УРАЧУНЉИВ И ПСИХИЧКИ ЗДРАВ

У Више тужилаштво, које води истрагу против Зорана Марјановића, стигао је налаз и мишљење вештака неуропсихијатра, у ком се наводи да је он урачунљив и да не пати од душевних болести које би могле да утичу на то да схвати значај дела која чини.

– Вештачење је обављено у просторијама Централног затвора и вештак је налаз и мишљење дао на основу утиска који је стекао о Зорану током разговора с њим о односима у породици, односима са супругом, као и емоцијама које је имао према Јелени, али и када је сазнао да је она мртва. На основу свега, закључио је да је Зоран урачунљив, односно да евентуално кривицу не би могао да избегне глумећи поремећену особу – објашњава саговорник Курира. Доктор је, како је рекао, закључио и да је осумњичени интелигентна особа која је апсолутно способна да управља својим поступцима.

 

Извор: Kurir.rs