Издвајамо Регион

ВУЧИЋ ЗАПРЕПАШЋЕН ЗАХТЕВОМ ОДБРУСИО ПЛЕНКОВИЋУ: То питање никако не сме да се покрене!

Председник Србије “изненађен и запрепашћен”

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у посету Хрватској иде у доброј вери, а да ће српску делегацију чинити стручни људи, који желе да решавају проблеме из прошлости, али да пре свега разговарају о будућности.

– Надам се да ће и друга страна бити конструктивна – стакао је српски председник у сусрет посети у коју иде на позив председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић.

Фото: Јутјуб

Додао је, међутим, да је био изненађен и запрепашћен темом коју је покренуо хрватски премијер Андреј Пленковића о ратној одштети и подвукао:

– Да сам на његовом месту то питање не бих покретао. Плашим се да он и Хрватска по питању ратне одштете не само да не може ништа да добије, већ може много да изгуби – поручио је Вучић и додао да би то могао да поткрепи са “хиљадама” аргумената.

Како је рекао, видео је да су предвиђене демонстрације и протести против њега и Србије у Загребу током посете, али је подвукао да нема проблем са тим, јер се није плашио демострација нигде у свету, па неће ни у Загребу.

– Мој посао је да радим за Србију и грађане Србије и то ћу да радим. Желим да верујем да ће друга страна бити конструктивна – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара на прес конференцији за Јоханесом Ханом.

Додао је да је о предстојећој посети Загребу било речи на састанку са комесаром Ханом, који је увек за развој добросуседских односа, што је, каже, истакнуто и у Стратегији за проширење.

– То је нешто што је не само наша обавеза, већ је важно и морамо да радимо највише на томе, јер само ако будемо имали пријатељске односе са свима можемо да идемо напред, а то је наш интерес – рекао је Вучић.

 

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...