Издвајамо Русија

ГЕНЕРАЛ ШАМАНОВ ОДБРУСИО НАТО ПАКТУ: На својој територији радимо шта хоћемо!

Русија неће са НАТО-ом делити информације о распоређивању ракетних система „Искандер“ у Калињинграду, изјавио је председник Одбора за одбрану Државне думе Русије Владимир Шаманов.

„Због чега? То је наша легитимна територија. Радимо шта хоћемо. За разлику од њих, који зову Американце и остале злонамерне људе“, одговорио је Шаманов на питање новинара да ли ће Русија делити информације о распоређивању „искандера“.

У среду је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао да НАТО позива Русију на транспарентност у распоређивању ракетних система „Искандер“ у Калињинграду.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је на граници Русије са Пољском и балтичким земљама распоређена читава дивизија америчких оружаних снага. Министарство наводи да је у Пољску стигла 2. оклопна бригада Сједињених Америчких Држава која је распоређена заједно са оклопном техником, док је техника 3. америчке бригаде остала у балтичким државама. Тада је Шаманов приметио да с тим у вези није искључено јачање групе „Искандер“, укључујући и у Калињинграду.

Извор: rs.sputniknews.com