Издвајамо Свет

ЛАВРОВ ОПАЛИО БРУТАЛНУ ШАМАРЧИНУ ЕУ: Русија неће тражити укидање санкција, нити ће о томе преговарати!

Москва није спремна да тражи укидање санкција ЕУ или да преговара о условима за њихово укидање, али се залаже за дијалог са партнерима, рекао је…

Москва није спремна да тражи укидање санкција ЕУ или да преговара о условима за њихово укидање, али се залаже за дијалог са партнерима, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији за новинаре.

„Ми никада не тражимо од Европске Уније или друге земље које су се придружиле санкцијама да их укину, нити ће се неки преговори водити о условима за њихово укидање. Ми смо спремни да се осигура, да се тренутна ситуација удаљи од неке врсте политике изолације, како у погледу покушаја изолације Русије, тако и у погледу самоизолације, коју је ЕУ сада у одређеној мери поставила“, рекао је Лавров.

Loading...

„Бићемо спремни да следимо договорене области наше сарадње. Спремни смо да позитивно одговоримо на пословне захтеве, који се све чешће и гласније залажу у корист превазилажења таквог нездравог стања. Тако је било током недавног састанка немачког бизниса са председником Путином, као и да представницима француског бизниса“, рекао је министар Лавров.

 

Извор: vostok.rs

Loading...
loading...
loading...