Издвајамо Русија

НОВО ЧУДО ТЕХНИКЕ: Руски спецназ добија извиђачки микродрон мањи од песнице

Фото: Јутјуб

У Русији је развијен тип микродрона који је мањи од људске шаке. Његова основна намена је извиђање у различитим типовима борбених и неборбених мисија. Размере ове летелице не прелазе дужину од 10-15 цм, а може да стане на длан руке, попут дечје играчке.

Ова техника је намењена за операције визуелног извиђања, изјавио је саветник генералног директора АО Концерн Радиоэлектронные технологии КРЭТ, Владимир Михејев. Беспилотна летелица оваквих минијатурних димензија се може користити веома успешно, и то не само у акцијама оптичког извиђања, него и прислушкивања.Што се тиче изгледа летелице, највероватније се ради о миникоптеру.

Оваква информација се у руским медијима појавила још крајем 2017.године. Тада се говорило о развоју минијатурних извиђачких беспилотних летелица за извођење различитих облика борбених и неборбених мисија. Његове размере нису веће од крилатих инсеката као што је вилински коњиц.

Ради се о летелици која практично не емитује никакав звук. Врло је лака за управљање и има одличне маневарске способности.

 

 

Извор: rs.rbth.com