Издвајамо Русија

ТЕРОРИСТИ ОБОРИЛИ РУСКИ АНТОНОВ 148?! Москва отворила истрагу о паду авиона са 71 путником, МНОГО ШТА ЈЕ СУМЊИВО!

Руски истражни комитет отворио је истрагу о паду авиона компаније “Саратов ерлајнс” у близини Москве. Антонов Ан-148 је имао 65 путника и шест чланова посаде. Ниједна опција није искључена, од техничког квара, па чак ни то да је реч о саботажи и терористичком нападу

Иако је у првих мах из Службе за ванредне ситуације истакнути да да би лоши временски услови, грешка пилота или технички квар могли да буду узрок несреће, постоји мнотво ствари који не иду у прилог тој теорији.

Пре свега, утврђено је да временски услови нису били толико лоши да би искусна посада авикона направила неку кобну грешку.

Истражиоци се сада фокусирају на две могућниости: Технички квар или саботажу.

Званична Москва за сада није саопштила никакве званичне информације о узроцима ове несреће.

С друге стране, руски медији преносе да је пилот одмах по полетању контроли лета јавио да авион има озбиљан проблем и да тражи одобрење за принудно слетање.

Сведоци су, наводно, испричали како су приметили да је авион био у пламену док је још био у ваздуху и да је почео да се распада усред лета.

Спасиоци су, у међувремену, стигли на локацију и пронашли два тела из срушеног авиона, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.

И руски министар саобраћаја Максим Соколов стигао је на место пада у близини села Аргуново у московском региону, потврдили су званичници.

Срушени авион је примећен из ваздуха у селу у близини Москве, изјавио је извор за руску новинску агенцију РИА Новости.

Подсетимо, авион са 71 путником срушио се после полетања из Москве. Авион Ан-148 компаније “Саратовске авијалиније” нестао је са радара два минута након полетања са аеродрома и са њим је изгубљен контакт.

– У 14.21 по московском времену са аеродрома Домодедово полетео је авион Ан-148 на лету 703 ‘Саратовских авијалинија’ Москва-Орск. Према прелиминарним подацима, у авиону је било 65 путника и шест чланова посаде. Неколико минута након полетања изгубљена је радио-веза са посадом авиона, а ознака ваздухоплова нестала је са радара. Према прелиминарним подацима, веза је нестала у Раменском округу Подмосковља – изјавила је Росавијација (савезна агенција за ваздухопловни саобраћај).

Представник подмосковског одељења Министарства за ванредне ситуације Русије раније је изјавио да се авион срушио и да је виђен из ваздуха у пољу Раменског округа у Подмосковљу.

– Авион се срушио у близини села Аргуново. Мала је вероватноћа да су путници и посада преживели – изјавио је извор у службама за ванредне ситуације.

Он је додао да су са аеродрома Чкаловски и Мјачково на место несреће послата два хеликоптера Ми-8 са спасиоцима.

– На место пада послате су и ватрогасно-спасилачке јединице Министарства за ванредне ситуације, бригаде хитне помоћи и друге спасилачке службе. Укупно је ангажовано 150 људи – додао је он.

Авион је из Москве кренуо за град Орск, који се налази у близини границе између Казахстана и Русије.

 

 

Извор: Восток.рс / Медији