loading...
Издвајамо Србија

ХАШИМ ТАЧИ: Нема индиција да је убиство Ивановића етнички мотивисано, већ мафијашки

Косовски председник Хашим Тачи тврди да засад нема индиција које би алудирале на то да је убиство Оливера Ивановића било етнички мотивисано, а да први подаци указују на криминалне, мафијашке мотиве.

Фото: Јутјуб

Тачи сматра да ће “истина изаћи на видело, иако ће некога то болети”.

„Истрага о убиству Оливера Ивановића се наставља. Засад нема индиција које би алудирале на етнички мотивисан случај, али прве информације указују на криминалне, мафијашке мотиве. Сарађиваћемо са српским властима како бисмо добили адекватне информације“, рекао је Тачи за телевизију Н1.

Упитан откуд зна да је убиство криминалне природе кад нема никаквих јавних резултата, Тачи је рекао да се ради о прелиминарним подацима истражних органа.

„Даље не могу да говорим. Ту су и релевантне институције које ће дати своје резултате. Међутим, можда постоје и криминалне структуре повезане са одређеним политичким круговима“, рекао је Тачи.

Ивановић је 16. јануара убијен испред седишта своје странке у северном делу Косовске Митровице, а истрага о овом убиству је још у току, колико је јавности познато, без било каквих резултата.

 

Извор: Тањуг

loading...