Србија

Јовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је “Косово заувек отишло” и да то треба трећи. ЛДП у свом ставу увек је био усамљен, али никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, навео је лидер те партије.

 

Loading...

Јовановић је поводом десет година од једнострано проглашене независности јужне српске покрајине рекао да та годишњица опомиње да време неумитно тече упркос жељи огромног дела политичких елита и политичара да се оно замрзне, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Додаје се да ни 2008. године, у зору проглашења независности Косова, та партија није била са већином и да није пристајала на лаж која се, како каже Јовановић, подметала грађанима да Косово може остати део Србије након деценија трагичних, насилних и погрешних поступака.

”И тада смо, као и данас, говорили да је Косово заувек отишло и да је то истина – тужна, трагична, али истина коју дугујемо да кажемо Србима. Ни тада, као ни данас, нисмо одустајали од вере да су другачије везе Косова и Србије не само могуће, него и неумитне”, навео је лидер ЛДП-а.

Како је рекао, та странка никада није променила свој став да будућност земље не сме бити талац ружне слике прошлости коју и даље нисмо спремни да признамо.

Јовановић је навео да је ЛДП у свом ставу увек био усамљен, али да никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, са последицама сопствене погрешне политике и изговорима које је друштво увек узимало у отпору променама и прихватању одговорности.

”За ових десет година све се променило и ништа се није променило. Косово живи свој зацртани пут. То више никако није земља каква је у крви настајала пре деценију или две, а Србија је остала иста, и даље неспремна да се суочи са својом улогом у том трагичном губитку коју је генерација политичара, који се још увек боре за власт, оставила новим генерацијама које тек долазе”, сматра Јовановиоћ.

ЛДП обележава овај дан са новим људима који имају храбрости и одговорности да помогну да се ружно лице прошлих ратова, сукоба, немира и мржње претвори у пружену руку мира и помирења, добросуседских односа и суживота са првим комшијама са којима верујемо да је заједничка и сасвим другачија будућност могућа, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...
loading...