Издвајамо Србија

АБРАМОВИЋ: Теслин интервју од 2 сата уништен пре него што је објављен?! ШТА СУ ТО САКРИЛИ?

Никола Тесла (Фото: Јутјуб Universe Inside You)
Велимир Абрамовић, филозоф и наш најбољи познавалац дела Николе Тесле каже да нигде на свету не постоји доступан тонски запис Теслиног гласа иако је, како…

Велимир Абрамовић, филозоф и наш најбољи познавалац дела Николе Тесле каже да нигде на свету не постоји доступан тонски запис Теслиног гласа иако је, како каже, сниман много пута.

– Занимљиво је да нема нигде снимљене Теслине речи, а сниман је о-хо-хо… Славко Воркапић је снимао Теслу, то је све нестало. Славко је био оснивач школе за монтажу у Холивуду и радио је за “Парамаунт”. Овде је у Морава филму 1961. држао предавање. Професор Марко Бабац рекао ми је да је разговарао с њим о Тесли. Воркапић га је снимио 1931, када је Тесла изашао и на насловној страни “Тајма”. Снимо је тонски филм од два сата. Истога дана однео је филм у лабораторију у Њујорку. Замолио је свог асистента да буде присутан, да се нешто не деси. Ујутру му секретарица саопштава да се десила грешка и да је материјал пропао у развијању. Он позове асистента, јави се његова газдарица и каже: он је јутрос на брзину отпутовао, имао је смртни случај. Воркапић га више никада није видео – прича Абрамовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РЦА је три и по сата снимао Теслу 1935, за његов 80. рођендан. То се зна јер су изашле фоторгафије у “Њујорк тајмсу” са снимања. Тај материјал нигде не може да се нађе у РЦА. Просто је немогуће да нема нигде забележеног Теслиног гласа. Кад је дошао из Европе отишао је код Едисона који је имао фонограф. Па, био је један од првих људи на свету који је могао да сними глас, да не говорим да је после тога имао још педесет година прилике, него, склоњено је све. И то је највероватније код Ротшилда, јер је Теслин финансијер, Џеј Пи Морган, био само менаџер Ротшилдовог капитала а 1903. на седници америчке владе спречено је даље финансирање Тесле и он је до краја живота остао на леду – каже Абрамовић.

Хтео је да обесмисли ратовање

Абрамовић још тврди да је српски научник поседовао патент који би обесмислио ратовање и свету донео трајни мир.

– Он је радио на оружју које би обесмислило нападе, тако да мала земља може успешно да се брани а велика земља нема резона да је напада. То је он нудио краљу Александру, има то у Мештровићевим мемоарима. Он је покушао да спречи и Други светски рат. Био је врло уплетен у те догађаје. Рецимо, имао је зид од јонске плазме, они то зову скаларни интерферометар (није Теслин назив, касније је настао), али ево шта је то: имате, рецимо, високо енергетски зид и дође авион, метак или ракета – и растави се у молекуле… не може ништа да прође и нема напада – каже Абрамовић и додаје да то није било једино оружје на којем је радио српски научник.

– Правио је механичке осцилаторе за данфовање земјотреса. Крене земљотрес и ви укључите осцилаторе и уместо 5,7 Рихтера буде пола Рихтера. Они то данас користе, али у супротном смеру, да праве земљотресе. Као и ХААРП: уместо да правите потоп у Обреновцу – сетите се да је центар урагана био над Термоелектраном Тесла – на исти начин можете да наводњавате пустињу, кондензацијом влаге преко електро-магнетског поља. Научно откриће је морално неутрално. Питање је како га ви користите. Чекићем можете неком да разбијете главу али и да закуцате ексер и окачите најлепшу слику. Тесла је тога био свестан. Он је почео нову цивилизацију – прича Абрамовић у интервјуу за Блиц.

Тесла је свуда, где год загребете

– Данас имамо информатичке технологије које се у целини, као и телекомуникације, заснивају на три његова патента из 19. века: један је бежични пренос сигнала и енергије (мобилни телефони), други су четири осцилаторна кола у резонанци (то је даљинско управљање, без чега нема сателита и навођења) и трећи је АНД Логиц Гате (И врата или И капија), логичко коло у свим компјутерима за избор фреквенција којима се врши тријажа тачних и погрешних информација. На та три патента, струју да и не помињемо, заснива се информатичка технологија. То је Тесла. Практично је све он, где год загребете – каже Абрамовић.

 

Фото: Јутјуб Universe Inside You

Извор: Курир.рс / Блиц.рс