Издвајамо Србија

БАЗНА СТАНИЦА У БОРЧИ ПОКАЗАЛА: Сви Марјановићи искључили мобилне телефоне у исто време док се догађао злочин

Очекује се да ускоро буде подигнута оптужница против Зорана

Више тужилаштво завршило је истрагу о убиству певачице „Гранда“ Јелене Марјановић, које се догодило 2. априла 2016, и очекује се да ускоро буде подигнута оптужница против њеног супруга Зорана.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У време када је Зоран Марјановић пријавио полицији да је последњи пут видео супругу Јелену, његов телефон, као и телефони осталих чланова његове породице били су искључени, утврђено је анализом мобилних телефона и базних станица.

Просторно-временско вештачење које је рађено у склопу истраге показало је да је базна станица у Борчи телефоне чланова породице осумњиченог за убиство супруге регистровала тек пошто је њено тело пронађено следећег дана у каналу у Црвенки.

– Постоје два кључна доказа на којима ће се заснивати оптужница против Зорана. Први је вештачење мобилних телефона и утврђивање базних станица на којима се налазио он, али и чланови његове породице. Утврђено је да су у време када је он рекао полицији да му је супруга нестала, а које се поклапа с временом њене смрти, мобилни телефони Марјановића били искључени, укључујући и Зоранов број – открива извор.

Подсетимо, како се наводи у кривичној пријави, Јелена је убијена 2. априла 2016. између 16.47 и 17.10. Сумња се да је у то време Зоран, који је на насипу остао с њиховом ћерком Јаном, девојчицу накратко оставио саму, убио супругу, а потом се вратио по дете.

– Детаљном анализом утврђено је да ниједна базна станица у то време није регистровала њихове бројеве, што доводи до закључка да су телефони били искључени, то јест сумња се да су они, из неког разлога, истовремено искључили телефоне. И Зоранов телефон био је искључен до момента када је позвао пријатеља полицајца да му јави да је Јелена нестала. У то време он јесте био на насипу – открива извор.

Према његовим речима, на основу тог податка дошло се до закључка да је Зоран у време убиства био у близини Јелене.

Телефони осталих Марјановића остали су искључени све до следећег дана, то јест до времена када је тело жене пронађено у каналу. Мобилни су поново готово истовремено укључени – додаје извор из истраге

 

 

Извор: srbijadanas.com / Курир