Издвајамо Србија

ВЕЛЕОБРТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА НА ЗАКИНТОСУ: Најновији налаз може да ослободи Србе

До почетка суђења, петорици осумњичених је након инцидента одређен притвор, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Најновије информације о убиству на Закинтосу, кажу да је први ударац песницом у главу био кобан по америчког туристу Бакарија Хандерсона у јулу месецу. За његово убиство осумњичена су петорица Срба, а ухапшено је укупно девет особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Судећи по налазу обдукције, преминуо је већ од првог ударца, а њега није задао нико од српских држављана, пише „Телеграф“. Ово би могао да буде нови адут и од велике помоћи у одбрани оптужених Срба.

Адвокат двојице оптужених Зора Никодиновић Добричанин рекла је да од јула месеца чекала обдукциони налаз и да су га тек пре неколико дана добили.

– Налаз који нам је стигао од грчког инстутута дала сам на мишљење нашем познатом вештаку судске медицине и објаснио ми је да је Хандерсон од првог ударца, који му је задат руком с предње стране главе пукао крвни суд чије пуцање је смртоносно. Таман и да му није задат ниједан ударац више, он не би преживео, а први ударац није задобио ни од једног од окривљених Срба – открива Зора Добричанин Никодиновић.

Како први ударац није задат ногом и како га није задао ниједан од наших држављана, наслућује се да би главни окривљени за смрт могао да буде Босанац или Грк који су такође учествовали у тучи.

До почетка суђења, петорици осумњичених је након инцидента одређен притвор, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Како је најављено, суђење за ово дело онима који буду оптужени одвијаће се у грчком граду Партасу.

 

 

Извор: Телеграф