Србија

ВУЧИЋ УОЧИ ПОСЕТЕ ЗАГРЕБУ: Не секирам се због провокација, радим оно што је за Србију најбоље!

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић данас је, пре митинга СНС у Батајници, истакао да не мисли да постоје безбедносне претње уочи његове сутрашње посете Загребу.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Имаћу разговор и са представницима Српске православне цркве, први пут разговоре са највишим представницима Католичке цркве, што је од великог значаја за унапређење односа и наставак дијалога. Тако да разлози због којих се не секирам због кампање која се тамо води су ти што је мој посао да не реагујем лично на провокације и увреде, већ да радим оно што је добро за нашу земљу и наш народ. Нећу дозволити да Србија буде понижавана. Не додворавам се ни спрском народу овде, нити ћу тамо хрватском руководству. О прошлости имамо различита виђења, сматрао сам да се те разлике односе само на 90-те, нисам знао да имају везе и са Другоим светским ратом, али и то ћемо решавати. Разговараћемо о границама, несталим лицима, унапређењу економских односа, али и пооложају Срба у Хрватској и Хрвата у Србији“, поручио је Вучић.

Председник Србије је додао да не сумња да ће одређених провокација бити, али да му то не представља проблем.

„Називају ме бахатим четником, а мени у породици нико није био четник. Нама Вучићима су својевремено све куће биле спаљене. Ни када ми је живот био угрожен, нисам спуштао главу. Напротив, говорио сам себи: „Ти си представник Србије, нећеш погнути главу!“ Моја глава је штрчала. Такве атмносфере код нас није било кад је председница Колинда долазила, била је велика звезда на мојој инаугурацији. Нама то није сметало, били смо поносни што се наше комшије добро осећају и што ширимо поруку пријатељства. Мислим да Срби и Хрвати у будућности немају препрека за добре односе. Премијер Хрватске Пленковић је рекао о чему би желео са мном да разговара и добиће одговоре. Многи говоре да сам популиста, а ја ниједан резултат нисам постигао популистичким мерама ни демагогијом. Не мислим зато ни да ми је данас време да тешким речима угрожавам мир и стабилност. Али и поред тога, Србија неће бити слабија да би неко други био задовољнији“, подсетио је председник.

 

Извор: Kurir.rs