Издвајамо Србија

ДАРКО МЛАДИЋ ОТКРИО: Отац ми је рекао да моју сестру Ану није убио Аркан, одговорност иде са…

Дарко Младић (Фото: Јутјуб)

Хашки оптуженик и генерал ВРС тврди да одговорност за смрт његове ћерке иде са српске стране, а не муслиманске

Ратко Младић, бивши командант Војске РС, сигуран је да је 1994. његову ћерку Ану (24) убио неко „са српске стране“, али да то није некадашњи командант Српске добровољачке гарде Жељко Ражнатовић Аркан, како се недавно писало! То за Курир открива генералов син Дарко Младић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно што се скоро писало, укључујући и то да је Аркан био умешан, није тачно. Сад кад смо баш причали о томе, рекао је да није Аркан умешан у то. Није Аркан сигурно. То могу да вам кажем. Он сматра да је то дошло са српске стране. То што су причали да је Сребреница његова освета лична због тога – није тачно. Он за то никада није ни сматрао одговорним никога другог осим некога са српске стране – наводи Дарко Младић.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Ратко Младић тренутно пише мемоаре, а један део тих списа биће посвећен и његовој ћерки, која се, према званичној верзији, убила 24. марта 1994. Међутим, Младић ће сада изнети своја сазнања која поткрепљују тезу да је она заправо убијена.

Иначе, Дарко Младић је јуче казао и да су у Хагу крили да је његов отац имао инфаркт! Он тврди да је лекар Трибунала Пол Фалке покушао да опструира рад лекарских стручњака из Србије који су недавно у хашком притвору посетили Ратка Младића.

– Није им било дозвољено да понесу опрему из Београда, па је наш лекар имао на располагању само стетоскоп и апарат за мерење притиска. Сазнали смо да су крили ЕКГ резултате. Фалке је прелепљивао налазе, тамо где ЕКГ покаже инфаркт, он стави налепницу и напише име и презиме и датум – навео је Младићев син.

 

Извор: Курир / К. Б.