Издвајамо Србија

ДВА СРБИНА КРИЛА УБИЦУ ИЗ САД: Ухапшен бивши припадник „МОРНАРИЧКИХ ФОКА“ док се спремао да изврши АТЕНТАТ!

Фото: Pixabay.com

У ‘штек-стану’ у Београду ухапшен Корбет Д., бивши припадник ‘Морнаричких фока’, код ког је пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројем! Американца крила двојица Срба који су и набавили оружје. У телефонским разговорима причали да је он ‘дошао да обави посао’ и одмах нестане!

Амерички држављанин, бивши припадник најелитније војне јединице ‘Морнаричке фоке’ Корбет Д. (пун идентитет познат редакцији) ухапшен је прошле недеље у Београду у ‘штек стану’, а код њега је пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројем, открива Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени Американац је бивши припадник најелитније америчке војне јединице ‘Морнаричке фоке’ и пуних 12 година био је члан чувеног ‘Тима 6’, који окупља само најобученије и најсуровије професионалце. Службовао је у Ираку, Сирији, али и у кризним регионима Африке и Јужне Америке. Данас ради у изралеској компанији која се бави обезбеђењем. За сада није утврђено зашто је тачно Корбет Д. дошао у Београд и зашто се у ‘штек стану’ крио са пиштољем са ког је избрисан серијски број (такво оружје се најчешће користи за тешка кривична дела), али надлежни у полицији и тужилаштву сумњају да је он у Србији планирао да обави неко крупно убиство!?!

Шта ће му оружје?!

О опасним намерама ухапшеног Американца током досадашње истраге прикупљено је више доказа. Њега су у Београду скривала двојица Срба који су му на црном тржишту и набавили оружје, а у међусобној комуникацији су говорили да је Корбет Д. у главни град дошао ‘да обави посао и да одмах нестане’!?!

Сигурно је имао директиву

Да Американац није имао задатак, не би имао пиштољ којем је немогуће ући у траг и не би тајно боравио у изнајмљеном стану Марко Ницовић, бивши шеф полиције

Српска полиција и безбедносне службе до сазнања о Корбету Д. дошле су преко својих информатора из подземља. Власти су добиле дојаву да су двојица преступника купили ‘чист пиштољ’ и да су причали како у ‘штек-стану’ крију Американца који треба да обави један велики посао.

– Одмах по добијању информација покренута је истрага и утврђено је да та двојица заиста међусобно комуницирају о Американцу. Упали смо у стан и заиста тамо пронашли Корбета Д. Нашли смо и пиштољ ЦЗ-99 са избрушеним бројевима, а на пиштољу су били његови ДНК трагови! Американац и његова два помагача Србина су одмах ухапшени… – преноси наш саговорник из врха безбедносних служби.

Према његовим речима, ухапшени Корбет Д. на саслушању у полицији није умео да објасни зашто се крије у Београду и зашто је код себе имао пиштољ са избрисаним бројевима. Прво је почео да објашњава да је у Србију дошао да би договорио неке послове обезбеђења, али онда је, на савет адвоката, почео да се брани ћутањем. Занимљиво је и то што је Американац у року од само неколико сати ангажовао једног од најскупљих београдских адвоката!

мојугао
МИЛАН ПЕТРИЋ
БЕЗБЕДНОСНИ АНАЛИТИЧАР

Није први пут да се људи који су завршили специјалне обуке користе за тајне задатке. Евентуална мета углавном су људи на функцијама.
– Све указује на то да смо нагазили неку јако велику причу. Пазите, Корбет, који је колико знамо први пут у Београду, за адвоката има једног од најбољих адвоката, човека код кога добар дан кошта хиљаду евра! Даље, и кад смо реконструисали његово кретање, дошли смо до врло сумњивих ствари. Американац је, кад је дошао у Београд, најпре одсео у једном луксузном хотелу, а онда је после два-три дана прешао у ‘штек стан’ и почео да се крије… Па зашто је то урадио, осим ако није имао неке јако опасне планове и намере?! – пита се наш саговорник.

На пиштољу нађен ДНК Американца

Како сазнајемо, форензичари су утврдили да се на спорном пиштољу несумњиво налази ДНК ухапшеног Американца.
– Корбет је без сумње користио тај пиштољ, јер је његов ДНК пронађен на оружју. Он тврди да му је пиштољ требао за личну заштиту, али то је провидна лаж. Осим тога, ништа више не жели да каже, нити да открије какав је то посао и са ким требало да обави у Београду… – преноси наш извор.

Како сазнајемо, истрага иде у два правца. Прва претпоставка је да је Американац дошао у Србију на позив шефа моћног нарко-клана да би ликвидирао његовог супарника. Друга, знатно вероватнија могућност јесте да је дошао у Београд у склопу велике обавештајно-терористичке акције која је имала за циљ ликвидацију неког моћног политичара.
– Ко би за тако нешто ангажовао Американца?! Па само неко страшно моћан и само ако је у питању јако велики интерес. Надам се да ће истрага доћи до свих одговора. Проблем је за сада и то што ухапшени Срби одбијају да било шта кажу… – наводи наш извор.

Сумњив тренутак

Званично, нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања. На другој страни, бивши шеф полиције Марко Ницовић сматра да је хапшење бившег америчког специјалца „изузетно озбиљна ствар“.

– Његов долазак у Србију не би смео да буде потцењен. Такви ликови су ‘мрак’ и ко зна за које и чије службе они раде. Овом случају треба прићи изузетно опрезно и посвећено. Неопходно је испитати све његове контакте, обрадити га до најситнијих детаља и утврдити какве су му биле намере. Пазите, да није имао одређени задатак, не би имао пиштољ ком је немогуће ући у траг и не би тајно боравио у ‘штек-стану’. Симптоматичан је и тренутак његовог доласка, јер ће ускоро избори у Београду. Можда му је наређено да изазове неки хаос… – закључује Ницовић.

Фото: Pixabay.com

Извор: Информер