Свет

ЕРДОГАН ГРМИ: Кад се појаве лавови, шакали побегну! Плакаћете још много!

Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је, говорећи о операцији „Маслинова гранчица“, изјавио је како се планине око Африна заузимају и да Оружане снаге Турске настављају да се крећу према том сиријском граду.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Плакаћете још много“
Ердоган се обратио окупљеним грађанима на Конгресу Странке правде и развоја (АКП) у турском граду Битлису, а том приликом се осврнуо и на актуелна дешавања, преноси Анадолија. У фокусу Ердогановог обраћања била је операција “Маслинова гранчица”.

– Планине око Африна се заузимају, настављамо се кретати према Африну, остало је још мало. На месту гдје се појаве лавови, шакалима не преостаје ништа друго него да подвију реп и побегну. Терористи који су јуче имали на кога да се ослоне нападали су наш народ, али данас видимо како беже назад попут гмазова – рекао је турски председник у надахнутом обраћању.

Он је говорио и о поступцима појединих посланика у Европском парламенту.

– Поједини у Европском парламенту који не знају шта раде и куда се крећу, иако Радничку партију Курдистана (ПКК) признају као терористичку организацију, плакали су у парламенту држећи око врата крпе терориста. Плакаћете још много. Нећете остварити ништа тиме што око врата носите њихове крпе. То неће променити нашу одлуку – поручио је Ердоган.

Премијер Турске Бинали Јилдирим поручио је у западном турском граду Текирдагу да операција „Маслинова гранчица“ представља слободу за суседе, јавља Анадолија.

– Ова операција значи слобода за наше суседе. Она представља савест целог човечанства. Никад нећемо толерисати настојања оних који врше терористичку пропаганду и желе бацити сенку на ову операцију – казао је Јилдирим.

 

Извор: Al Jazeera