Издвајамо Спорт

РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ОПТУЖУЈУ: Селектор Цветковић се није трезнио на ЕП, пијан нас је водио и ударио Шкрбића!

Рукометаши Србије оштрим саопштењем за јавност огласили су се поводом недавних коментара селектора Јовице Цветковића да су „банчили до зоре по Загребу“ за време Европског првенства.

Саопштење најбољих рукометаша Србије вам преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Поштовани пријатељи рукомета и љубитељи спорта,

протекла два дана смо без икаквог разлога и основа стављени на стуб срама, „захваљујући“ „селектору“ Јовици Цветковићу, који је изнео низ неистина на наш рачун. Сада је дошло време да и ми проговоримо.

Одговорно, спортски и морално тврдимо да је свака реч изречена од стране Цветковића ноторна лаж.

Да кренемо од основог, информисаности! Зар је могуће да селектор једне земље не зна у ком клубу му играју играчи?! Зар је могуће да је селектор питао капитена Жарка Шешума како је у Левену, незнајући, наравно, да је он већ четири године у Гепингену! Зар је могуће да селектор постави питање репрезентативцу Богдану Радивојевићу: „Где си сад мали?“, алудирајући на клуб у ком игра, јер наравно то тек није знао? Зар је могуће да селектор оде у Скопље да обави разговор са Алемом Тоскићем, а он игра у Велењу?

Онда ваљда и није требало да нас чуди што није знао 85% противничких играча.

Шта ћемо са чињеницом да на 86% тренинга није ни био. А и кад јесте, пушио је у сали где се тренира! У тренерци са грбом Србије! На пушење у свлачионици пред сваку утакмицу смо навикли, то није новина.

Ниједном током Европског првенства селектор није путовао са екипом аутобусом, већ приватним колима. Није се знало кад су доручак или вечера, кад се креће из хотела….

За седам дана у хотелу рачун је био 1.200 евра само за алкохол! Онда и не чуди што је селектор свако вече био у алкохолисаном стању. Кулминација је била кад је у таквом стању водио утакмицу против Белорусије. Под дејством алкохола је напао и ударио потпредседника Савеза, Драгана Шкрбића. Да, то је истина, јер су играчи били присутни, раздвајали и смирили страсти.

У најмању руку је срамотно и ружно да своје незнање, неред и скандале Јовица Цветковић правда преко наших леђа. Нико од нас није ишао на излет, него на Европско првенство, да се часно и поштено, као и увек, бори за своју земљу.

Наша је дужност да ово кажемо, јер јавност која је уз нас и кад побеђујемо и кад губимо мора да зна истину! Ми прихватамо наше грешке, али ми немамо разлога да лажемо и измишљамо, ми се не скривамо: победу славимо, поразе признајемо.

Спортски поздрав,

репрезентативци Србије!“.

У среду ће бити одржана седница Управног одбора Рукометног савеза Србије, на којој се очекује да ће доћи до смене досадашњег селектора мушке „А“ селекције.

 

 

Извор: Б.О. / sport.blic.rs