Издвајамо Србија

ЗБОГ ОВИХ ДОКАЗА ЗОРАНА ЧЕКА РОБИЈА: Крв на задњем седишту, јакна коју му је донео отац…

Фото: Јутјуб

Тужилаштво нема дилему да је певачица „Гранда“ убијена у каналу, а да је њена крв у аутомобил највероватније пренета с јакне коју је њен супруг носио на себи у тренутку кад јој је задавао смртоносне ударце

Фото: Јутјуб

У оптужници коју је Више тужилаштво у Београду подигло против Зорана Марјановића због сумње да је 2. априла 2016. у каналу у Црвенки убио супругу Јелену, поред блата с његових панталона, као и вештачења мобилних телефона, као доказ који упућује на његову кривицу наводи се и Јеленина крв откривена на наслону задњег седишта „мерцедеса Е320“, којим су тог дана заједно дошли на насип.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, у оптужници се констатује да је Јелена углавном возила „мерцедес“ и да готово никад није седела на задњем седишту, па се поставља питање откуд њена крв на задњем седишту. Истражитељи сумњају, али би током суђења о томе стручњаци тек требало да се изјасне, да је крв ту доспела тако што је Зоран своју крваву јакну после злочина бацио на задње седиште.

Јасан мотив убиства

– По интензитету, у питању је јачи траг крви нађен на наслону задњег седишта. Анализом ДНК изолованог са патоснице и из гепека „мерцедеса“ утврђено је да припадају Јелени – стоји у оптужници.

Иначе, и сам Зоран је током изношења одбране потврдио да је Јелена возила аутомобил тог дана и да их је камера снимала.

– Постоји снимак надзорне камере с куће преко пута цркве и на том снимку се лепо види да Јелена управља возилом. Тај снимак је последњи снимак ње живе – рекао је Зоран после хапшења, на саслушању у тужилаштву.

Како је Курир писао, у оптужници се наводи да је Зоран Јелену навео да сиђе с насипа, као и да ју је тада напао и задао јој лакше повреде. Када је покушала да побегне, он ју је сустигао и убио у каналу, преко ког је она покушала да побегне.

– Када се сви наведени материјални докази, као и исказ Зорана Марјановића посматрају у светлу исказа испитаних сведока, а посебно оних који су били блиски Јелени Марјановић, јасно произилази мотив овог убиства – наводи се у оптужници.

Како наш извор објашњава, у том смислу посебно је интересантан исказ Теодоре Крсмановић, сестре покојне Јелене. У свом исказу она је навела да је Јелена планирала да напусти Зорана.

Није могла да издржи

– Јелена је почела да се жали тек 2015. Не могу конкретно да вам кажем на шта се Јелена жалила, али говорила је да не може више да издржи, углавном се жалила на „маторе“, ту мислим на Зоранове родитеље јер су се они стално свађали. Још горе је било кад јој се и мајка разболела – испричала је раније Теодора.

Према њеним речима, покојна Јелена у кући се није жалила, али јесте чим би изашла напоље.

– Последњи пут кад смо се виделе, посвађале смо се јер сам ја рекла да више не треба да трпи, с тим што је Јелена бранила Зорана – посведочила је она, а тужилаштво је предложило да је Виши суд саслуша и на главном претресу.

Сведоци га раскринкали

БАЦИО КРВАВУ ЈАКНУ, ОТАЦ МУ ДОНЕО ДРУГУ

Одећа коју је Марјановић имао на себи током потраге за Јеленом највероватније није она у којој је био на насипу у време злочина. Наиме, сумња се да је Зоран крваву јакну у којој је био кад је убио Јелену бацио како би уклонио доказе. На ово упућује изјава сведока који је видео Зорана, Јелену и Јану на насипу и који је рекао да је Зоран на себи имао црну јакну. Међутим, други сведок је рекла да је, када је касније тог дана кренула потрага за Јеленом, Владимир Зорану однео јакну на насип, па се поставља питање шта се десило са оном коју је имао на себи током дана.

 

Извор: Курир / Јелена Спасић