Издвајамо Србија

ЗМИЈА ТАЧИ ОПЕТ НАПАО СРБИЈУ: Албанци су НЕВИНИ, а Срби ЗЛИКОВЦИ и СИЛОВАТЕЉИ

Председник лажне државе користи сваку прилику за напад на Србију

– Косово је признало 115 држава. Међународни суд правде потврђује легитимитет Косова. Аустрија је једна од првих земаља која је признала Косово – почео је Тачи интервју са Ћосићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изградња државе Косово није нека трка, Србија греши што не признаје Косово. Признање Косова је неповратан процес. Убеђен сам да ће Косово бити члан Интерпола, Унеска и осталих организација – провокативно ће Тачи.

– На Косову се вијори застава независног Косова, као и застава Албаније, Србије и Турске. Еулекс је потребан јер ради добар постао, као што је и НАТО радио добар посао – рекао је Тачи.

– Надам се и верујем да ће 2018. година бити година успостављања односа између Србије и Косова и да ће доћи до нормализације односа. И да ће однос бити као однос између две суверене државе – наставља провокативним тоном Тачи.

– Овде на Косову кад год је подигнута оптужница људи су ишли. Ми смо увек сматрали овај суд као историјску неправду јер се историја не може преправити. Косово је уједно било место геноцида почињеног од стране Србије и ми смо се одупирали једном диктатору, Слободану Милошевићу – наставља терориста Тачи са својим добро познатим ставом и додаје:

– Овај суд је као када би се после Другог светског рата основао суд који би судио Јеврејима који су се борили против нацизма – рекао је Тачи, а онда је наставио са провокацијама:

– Питање када ће држава Србија бити кажњена за више од 400 масакара почињених над Албанцима на Косову, за преко 13.000 убијених цивила и 20.000 силованих жена. Неке од вођа који су водили те ратове на Косову су сада у институцијама државе Србије. Никад нећемо одустати од потребе за истином и правдом. Мора постојати правда једнака на све. Знам да нису сви припадници ОВК били анђели – наставља Тачи у ратним данима познатији као „Змија“.

Након тога му је Југослав Ћосић набројао низ злочина над српским живљем које је Тачи покушао да оповргне :

– Ево ја ћу Вас подсетити на злочине који су почињени: Подсетићу Вас на убиство деце у Гораждевцу, убиство монаха манастира Свети Архангели код Призрена, гранатирање српских кућа, погром 17. марта 2004. године, напад на аутобус „Ниш Експреса“ код Подујева, ако хоћете могу и даље да набрајам – рекао је Ћосић.

– У случају убиства у Гораждевцу, био сам тамо, све су то језиви акти – наставио је Тачи да набраја, и додао да ништа од тога није херојски чин.

– Ти поступци су били усмерени против тих људи, али и против будућности Косова. Не желим да прејудицирам ко стоји иза њих. Наглашавам да сви они који су угрозили Србе након рата, тракође су угрожавали Косово, али су такође и благословили Слободана Милошевића – рекао је председник лажне државе Косово, а потом Ћосић наставио:

– Али видите у томе и јесте проблем, што ниједан од ових злочина није расветљен и ваљда и зато међународна заједница инсистира на суду чије ће седиште бити у Хагу, а не у Приштини – рекао је Ћосић.

– Само до 2015. године у Специјалном суду за ратне злочине у Београду процесуиран је велики број злочина почињених над Албанцима – констатовао је Ћосић.

– Жао ми је, али морам рећи да је на Косову више Албанаца осуђено него Срба, за ратни период, иако је преко 400 ратних злочина починила држава Србија на Косову. Чак и ако је био неки лош случај на Косову, то се радило о појединачном и изолованом случају – наставља Тачи са нападима на Србију.

– Геноцид на Косову је почињен од стране државе Србије, то је велика разлика. У последњих 20 година, правосудни механизми на Косову, били су предвођени од стране међународне заједнице. Десет година од УН, десет од стране Еулекса. Морамо да се крећемо према помирењу између наше две земље. Правда је понекад спора али на крају побеђује. Увек ће бити људи који ће се жалити и никад неће бити потпуно сви задовољни, али сам оптимиста – рекао је Тачи, ратни командант ОВК познатији као „Змија“, који је и сам деведесетих година учествовао у нападима на припаднике српске војске и полиције на Косову и Метохији, а онда је учествовао и у низу злочина над Србима.

– Истина, помирење и правда могу бити потпомогнути симболичним ставовима – рекао је бивши терориста Тачи, а садашњи поборник правде и мира.На то му Ћосић одговара:

– У реду, хајде да погледамо мало данашње време, ево да Вам поменем неке нове инциденте, у Лукавцу је недавно запаљено сено, у Истоку није први пут да се догађају пљачке и напади на српске повратнике и нема процеса за та кривична дела – рекао је Ћосић.

– Данашња слика је другачија, ја позивам Србе да се врате на Косово и да живе у миру. Крађа се дешава и једнима и другима, али у последњих 6 година није било међуетничких инцидената. Имамо позитивне околности и сигурноисти – уверен је Тачи у своје лажи.

 

 

Извор: srbijadanas.com