Издвајамо Свет

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА: Џонсон најавио напад на Сирију као на Ирак и Србију

Велика Британија размотриће план да са САД заједно учествује у војним ударима против снага сиријске владе уколико буде доказа да је коришћено хемијско оружје против…

Велика Британија размотриће план да са САД заједно учествује у војним ударима против снага сиријске владе уколико буде доказа да је коришћено хемијско оружје против цивила, рекао је данас британски минитар спољних послова Борис Џонсон.

– Ако утврдимо да се то догодило и ми то можемо показати, и ако буде предлог за акцију где Велика Британија може да буде корисна, мислим да ћемо озбиљно да то размотримо – рекао је Џонсон, пренела је агенција Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција АП је пренела да је више од 500 људи убијено од прошле недеље у региону Источне Гуте, где су активисти у недељу пријавили сумње у напад отровним гасом.

– Употреба гаса хлорина као оружја само погоршава ситуацију – изјавила је у понедељак портпаролка Беле куће Сара Хакаби Сандерс.

У Сирији грађански рат траје седам година.

У тој држави отворено је више фронтова са више сукобљених страна.

Турска је у јануару започела офанзиву у сиријском региону Африн, где се бори против курдских милиција, Русија помаже режиму у Дамаску у борби против побуњеника, а коалиционе снаге предвођене САД подржавају Курде у Сирији који се боре против Исламске државе.

 

 

Извор: intermagazin.rs